BiH: Potvrđena još tri slučaja, među njima policajac - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

BiH: Potvrđena još tri slučaja, među njima policajac

U Zapadnohercegovačkom kantonu još tri osobe su zaražene korona virusom, od kojih su dvije osobe iz Širokog Brijega i jedna iz Gruda, a među njima je i policajac.

Kako navode prema informacija Zavoda za javno zdravstvo Zapadnohercegovačkog kantona su tri pozitivne osobe na prisustvo korona virusa od ukupno 17 testiranih tokom jučerašnjega dana.

“Dvije osobe su s područja Širokog Brijega i radi se o novom klasteru i jedna osoba s područja Grudama koja je povezana s postojećim klasterom”, navode iz Štaba ZHK.

Tokom današnjeg i sutrašnjeg dana, kako ističu obaviće se veći broj testiranja osoba povezanih s novim klasterom u Širokom Brijegu.

“Jedna osoba je pripadnik Ministarstva unutarnjih poslova (MUP), ali već duže vrijeme se nalazi u izolaciji zbog povezanosti s prvim klasterom. To je drugi pripadnik MUP-a pozitivan na korona virus i oba radnika su trenutno u dobrom psihofizičkom stanju”, kažu iz Štaba ZHK.

Do sada su u ZHK 52 osobe bile pozitivno na prisustvo korona virusa. S područja Širokog Brijega je 37 osoba, 11 iz Gruda, 4 iz Posušja, a u Ljubuškom nije do sad zabilježena niti jedna osoba.

U samoizolaciji se trenutno nalazi 865 osoba na prostoru ZHK, 101 osoba iz Gruda, 187 iz Ljubuškog, 280 iz Posušja i 297 osoba iz Širokog Brijega.

(Klix)

Danas objavljeno

U Srpsku stiže drugi kontingent ruskih vakcina

M.

“Hvala EU što se ta odluka ne odnosi na nas”

M.

Tramp na konferenciji republikanaca o budućnosti stranke i SAD

M.

Ostavite komentar