BiH osvojila prvo zlato na SP u raftingu - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport Vijesti

BiH osvojila prvo zlato na SP u raftingu

Master tim Bosne i Hercegovine u sprintu osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u raftingu, a posadu koja je stigla do najsjajnijeg odličja činili su: Igor Kuzmanović, Dragan Bjelić, Nebojša Tadić i Andrej Zamolo, a rezerva je bio Goran Pašić.

Oni su prošli prvi kroz cilj u vremenu 73,14 sekundi i nadmašili reprezentaciju Brazila koja je zaostala samo 0,78 sekundi. Treća je bila Češke Republike koja je ostvarila vrijeme 74,23 sekunde.

“Ovo se rijetko događa. Već smo prošli dosta Svjetskih prvenstava i na njima dokazali kvalitet, ali nikad nismo došli do medalje. Baš je bio red da se i to desi i to na našoj stazi. Trebalo nam je ovo u prvoj disciplini da se rasteretimo i da u nastavak takmičenja uđemo dosta smireniji. Staza je lutrija i za čas možeš da izgubiš mnogo vremena, znali smo da smo najbolji u sprintu, ali sve zavisi od toga kako ćeš odvesti trku. Sve zavisi od tih 10 metara Bijelog buka, voda napravi čudo i za čas te odnese na obalu. Davno je bio red da osvojimo medalju i eto konačno se to ostvarilo. Sada su nam porasli apetiti, imamo i velike šanse u Head-to-Head-u, gdje smo možda i još veći favoriti. U slalomu vidjećemo šta će biti i onda spust na Tari gdje smo ponovo favoriti. Zanimljivo je da je naša posada iz jednog naselja, „Borika“. Divno smo se uklopili, sve i jedan zaveslaj je legao kako treba, nije bilo promašaj od starta do cilja i zasluženo smo osvojili prvo mjesto”, rekao je Kuzmanović.

Zvanični rezultati:
Sprint: muškarci master

  1. Bosna i Hercegovina 73,14 sekundi
  2. Brazil 73,92
  3. Češka Republika 74,23
  4. Kostarika 75,12
  5. Argentina 75,73
  6. Slovačka 78,73
  7. Rumunija 81,17
  8. Mađarska 81,83
  9. Velika Britanija 83,07
  10. Letonija 85,31

Danas objavljeno

“NATO šalje nuklearne bombe u EU – Rusija rakete u Belorusiju”

M.

Patrijarh Porfirije: Vjera – temelj života na ovim prostorima

M.

Pucnjava u Ilinoisu; najmanje jedna žrtva, dvoje ranjenih

M.

Ostavite komentar