16. Decembra 2020.

BiH odobrena isporuka cjelokupne količine gasa

Big Portal

Time su stvoreni uslovi da svi potrošači prirodnog gasa imaju uredno snabdevanje, saopšteno je iz ovog preduzeća, prenose “Novosti”.

“Tačno je da je BH-Gas danas u 12.16 časova dobio potvrdu o odobrenju potrebih količina prirodnog gasa za Energoinvest/BH-Gas. Nakon toga, u 15.39 dobili smo obaveštenje od strane Gasprom Eksporta da Energoinvestu/BH-Gasu umanjuju odobrene količine prirodnog gasa za 50 odsto”, navodi se u saopštenju.

Dodaju da Gasprom povodom novonastale situacije nikakav zvaničan dopis nije uputio, niti dao bilo kakvo obaveštenje, izuzev telefonskog obrazloženja sa primpredajne tačke Beregovo da su u pitanju tehnički problemi, piše list.

Nakon ove informacije, BH Gas je ponovno dobio potvrdu prve nominacije za dan 17.12.2020. godine. Niti za ovu potvrdu nominacije nije dato nikakvo obrazloženje navodi se u saopštenju.

Prethodno je Ruski “Gasprom” obavestio je danas Upravu BH Gasa da je smanjio isporuku gasa BiH za 50 posto, nakon što su članovi Predsedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i Željko Komšić odbili prekjuče sastanak sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovim koji se nalazio u poseti BiH.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare