BiH nema visokog predstavnika - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

BiH nema visokog predstavnika

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, izjavio je za RTRS da BiH nema visokog predstavnika, te da se Kristijan Šmit lažno predstavlja, zbog čega nije ni prisustvovao današnjem sastanku s njim u Sarajevu.

“Mi hoćemo da se on identifikuje, onda ćemo moći da kažemo ‘e sad možemo ili ne možemo razgovarati s tobom u nekoj formi, eto ti si izaslanik SAD i Njemačke, napišite da jeste tako, ali nisi visoki predstavnik'”, rekao je Dodik u intervjuu za RTRS koji će biti emitovan večeras.

Dodik je izjavio jda će rukovodstvo Republike Srpske, zajedno sa liderima parlamentarnih stranaka sa sjedištem u Srpskoj, razgovarati sutra sa rukovodstvom Srbije u Beogradu o složenoj političkoj situaciji u BiH.

Osim o političkoj situaciji, trebalo bi da bude razgovarano i o nastavku realizacije ključnih projekata koje Srpska sprovodi zajedno sa Srbijom, poput Hidro-elektrane “Buk Bijela”, izgradnje auto-puta od Bijeljine do granice na Rači, ali i o izgradnji Aerodroma Trebinje.

Dodik je rekao za RTRS da će prvo biti održan sastanak delegacije Srbije, predvođene predsjednikom Aleksandrom Vučićem, sa zvaničnicima Srpske, a potom i sa predstavnicima političkih partija iz Republike Srpske.

“Prvo imamo sastanak u Vili Mir u 12.00 časova. Sastanak rukovodstva na nivou srpskog člana Predsjedništva, predsjednika Republike Srpske, Vlade i Narodne skupštine Republike Srpske, te ministara koji su zaduženi za određene oblasti, a poslije i sastanak sa predstavnicima političkih partija iz Republike Srpske i vlasti i opozicije”, rekao je Dodik.

Danas objavljeno

Srbija nije ugrozila mir, stranci “gromoglasno ćute“

M.

Pojačana frekvencija vozila na izlazu iz BiH

M.

Norvežani slave ukidanje mjera, zabeleženi brojni incidenti

M.

Ostavite komentar