“BiH I SRBIJA SU HRVATSKO KRALJEVSTVO” Šokantne izjave bivšeg Kolindinog savjetnika - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

“BiH I SRBIJA SU HRVATSKO KRALJEVSTVO” Šokantne izjave bivšeg Kolindinog savjetnika

Hrvatski admiral u penziji Davor Domazet Lošo (72) iznio je šokantne tvrdnje navodeći da cijela Bosna i Hercegovina, kao i dio Srbije i Crne Gore pripadaju Hrvatskoj.

–Ovo nema veze sa Drugim svjetskim ratom, ali zna se da je cijela Bosna i Hercegovina zapravo hrvatsko kraljevstvo, to je hrvatska zemlja. Neka bude jasno svima, hrvatska zemlja je i Boka Kotorska, sve do Ulcinja, odnosno južno do Budve – rekao je Lošo gostujući na Osječkoj televiziji.

–Takođe, da Srbima ne govorim da je hrvatska zemlja Srem, Bačka i dijelovi Banata – dodao je Domazet.

Objašnjavajući stavove admiral Lošo je naglasio da globalističkim lijevo-liberalnim centrima nisu interesantne lijevo liberalne političke stranke, jer u njima imaju sigurna uporišta i oslonce, pri čemu je i za HDZ rekao da je otet hrvatskom narodu uprkos još uvijek snažnoj emotivnoj vezi i dijela članstva i biračkog tijela prema tome pokretu zbog formiranja hrvatske države, prenosi Avaz.

Lošo tvrdi da je Hrvatska izložena “nikada žešćim velikosrpskim zahtjevima i namjerama, čiji je eksponent Milorad Pupovac, kao i nikada nestalim italijanskim, mađarskim, ali i novonastalim muslimansko-bošnjačkim ciljevima, koji se jasno vide u udarima na Katoličku crkvu u BiH”.

Inače, Lošo je bio savetnik prethodne predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, koja ga je smjenila 2017. godine, nakon dvije i po godine na funkciji.

Hrvatski mediji tada su naveli da su razlog smjene ratnohuškačke izjave prema susjedima.

Srpskainfo
Foto: Osječka televizija/Twitter/screenshot

Danas objavljeno

Snažan ciklon pogodio Siciliju, ima poginulih

M.

Rusi spriječili otmicu civilnog broda u Gvinejskom zalivu

M.

Bajden je “optimističan”

M.

Ostavite komentar