BiH dobila ministra koji je ponavljao razred - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

BiH dobila ministra koji je ponavljao razred

Odluka o imenovanju Miloša Lučića na poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH potvrđena je većinskim brojem glasova na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Za imenovanje Miloša Lučića, kojem se poslanici podsmjehuju zato što je ponavljao četvrti razred srednje škole i što je studirao duže od decenije, glasala su 22 poslanika, dok ih je 15 bilo protiv i jedan suzdržan.

Zukan Helez, poslanik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, izjavio je da je neozbiljno osobu koja se predstavlja kao bankar, a ima završenu samo srednju školu, predložiti na poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Damir Arnaut, poslanik Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, podsjetio je da je prvobitno najavljivano da će na poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice biti imenovan profesor, a da su spali na to da se imenuje student.

Lučić, kojeg na funkciju ministra za ljudska prava BiH predložio DNS, odgovarajući na pitanje zašto mu je za četverogodišnju srednju školu trebalo pet godina, izjavio da je ponavljao četvrti razred jer je imao problem s jednim profesorom.

Na upit zbog čega mu ja za okončanje fakulteta trebalo 12 godina rekao je da je pokušao tokom studija graditi bankarsku karijeru, te je nakon toga otišao u Banju Luku gdje je “sve ispite napolagao”.

(Klix)

Danas objavljeno

Nijemci kroje statut ZSO, dokument je tajan; Kako je do toga došlo?

M.

Janjić povukao kandidaturu za glavnog tužioca VSTS

M.

Iscurilo više od polovine – bez gasa do kraja nedelje

M.

Ostavite komentar