25. Juna 2019.

Biće većine, dolazi i Šarović

Big Portal

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto sazvala je za sutra nastavak druge hitne sjednice ovog doma. Hitna sjednica prekinuta je 14. juna jer nije bilo dovoljno poslanika iz Republike Srpske za usvajanje dnevnog reda koji je upućen na usaglašavanje Kolegiju doma.

Sagovornici Patrije iz Parlamenta BiH sutra očekuju da će se sjednica i održati nakon što se dnevni red usvoji, jer se, za razliku od 14. juna, očekuje i dolazak Mirka Šarovića na sjednicu.

Poslanici su upozorili da je 14. juna u istoriji Predstavničkog doma, otkako je ovaj Poslovnik na snazi, da je predsjedavajuća na glasanje stavila dnevni red. O dnevnom redu u državnu Palramentu se ne glasa, glasa se samo o izmjenama i dopunama, a onda se predloženi dnevni red smatra usvojenim.

Na dnevnom redu nastavka druge hitne sjednice je aktuelna situacija u pravosudnim institucijama BiH sa akcentom na obaveze iz preporuka Evropske komisije.

Ukoliko se usvoji dnevni red posalnici bi trebali da razmatraju i informaciju Savjeta ministara u tehničkom mandatu o kontroli i upravljanju migranatskom krizom sa osvrtom na aktuelnu bezbjednosnu i humanitarnu situaciju na području Unsko-sanskog kantona.

Sazivanje hitne sjednice tražilo je 14 poslanika iz SDP-a, SBB-a, Naše stranke, SDS-a, PDP-a, A-SDA, PDA i Nezavisnog bloka.

Nastavak sjednice zakazan je za 10.00 sati.

(Patria)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare