Biće uništeni, svi do poslednjeg. "Nikome nećemo podnositi izveštaj" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Biće uništeni, svi do poslednjeg. “Nikome nećemo podnositi izveštaj”

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je ta zemlja odlučna u nameri da uništi Radničku partiju Kurdistana, “sve do poslednjeg teroriste”.

“Teroristička organizacija, koja je pretrpela velike gubitke u operacijama koje je Turska provodila duž svojih južnih granica, pokazala je svoje prljavo lice prolivajući krv nevinih ljudi minobacačkim napadima na civilna naselja na našim granicama”, rekao je Erdogan.

Nakon sednice vlade u Ankari, turski predsednik je istakao da se nastavljaju koraci za uspostavljanje bezbednostnog pojasa, dubokog 30 kilometara uz svoje granice.

“Nije nam potrebno ničije odobrenje, dok poduzimamo korake koji se tiču bezbednosti naše domovine i našeg naroda i nikome nećemo podnositi izveštaje”, poručio je Erdogan.

Turski predsednik je istakao da praznim pretnjama niko neće primorati Tursku na pozicije suprotne njenim vlastitim interesima na političkom, diplomatskom, ekonomskom i vojnom planu.

“Niko ne treba biti uznemiren vojnim operacijama Turske, s ciljem proširenja bezbednosnog pojasa”, zaključio je Erdogan.

Turska od 20. novembra sprovodi vazdušnu operaciju protiv sirijskog krila zabranjene Kurdistanske radničke partije na severu Sirije. Napadi su izvedeni na grad Kobani, kao i na sever Iraka.

Danas objavljeno

Turska: Raketirali su nas

M.

Pretresi u Tuzli zbog prometa oružjem

M.

Vratiće nam i vize i sankcije?

M.

Ostavite komentar