Bez zatvaranja privremene bolnice na Beogradskom sajmu - BIGportal.ba
Region Vijesti

Bez zatvaranja privremene bolnice na Beogradskom sajmu

Privremena kovid bolnica na Beogradskom sajmu još neće biti zatvorena zbog epidemiološke situacije, jer se i dalje bilježi veliki broj potvrđenih slučajeva virusa korona i otrkivaju nova žarišta.

  • Nadali smo se zatvaranju, ali prateći epidemiološku situaciju shvatili smo da je još neophodno da postojimo kao privremena vojna bolnica – rekao je koordinator privremene bolnice potpukovnik Veljko Milić.

Na Beogradskom sajmu smješten je 61 pacijent, odnosno 14 više nego juče, uglavnom iz Smedereva, javila je Radio-televizija Srbije.

Milić je naveo da najmlađi pacijent ima 20 godina, a najstariji 63 godine.

Trenutno je na Sajmu angažovano 12 ljekara, dva medicinska koordinatora i oko 20 medicinskih tehničara.

RTS nezvanično saznaje da na Novosadskom sajmu nema više pacijenata, a od ponedjeljka će biti poznato koje će privremene bolnice biti zatvorene u narednom periodu.

Pacijenti sa teškom kliničkom slikom i dalje se smještaju u kovid bolnice, a pacijenti sa lakšim simptomima ili bez simptoma, u privremene bolnice.

U bolnicama su 744 pacijenta, od kojih je 12 na respiratoru, a jučerašnji dan je bio prvi dan u kojem nije bilo preminulih od virusa korona poslije dva mjeseca.

Danas objavljeno

Jak zemljotres uzdrmao istočnu Indoneziju

M.

Počeo Velikogospojinski post

M.

HAPŠENJE U BANJALUCI: Muškarac iz Njemačke pucao iz pištolja u koloni auta

M.

Ostavite komentar