Bez vjernika u srpskim hramovima u Crnoj Gori - BIGportal.ba
Region Vijesti

Bez vjernika u srpskim hramovima u Crnoj Gori

Mitropolija crnogorsko primorska služiće vaskršnju liturgiju bez prisustva vjernika u hramovima, u skladu sa preporukama medicinske struke.

Mitropolija je, kako prenosi Svetigora pres, pozvala vjernike u Crnoj Gori da na sam dan Vaskrsa poštuju preporuke i uputstva medicinske struke, kao i tokom posta.

Vaskršnje službe, koje će služiti mitropolit i sami sveštenici, uživo će biti prenošeni putem crkvenih medija, a Svetu tajnu pričešća biće obavljena po Vaskrsu, čim se za to ukaže prilika, navodi se u saopštenju.

“Pobjeda života nad smrću jeste suštinska, prva i posljednja, evanđelska poruka. I mi u nju vjerujemo. To je vjera naših predaka. U tom duhu i sa takvom vjerom i nadom stojimo i usred ovog iskušenja sa smrtonosnim zaraznim virusom. Sve što donosi smrt i razdvajanje je privremeno, život je vječan, a čovjek besmrtno biće”, navodi se u saopštenju Mitropolije.

Od 13. marta Mitropolija, kako se podseća, ne organizuje crkvene skupove – litije, predavanja, časove horova ili vjeronauke…, a od 22. marta bogosluženja u hramovima obavlja bez neposrednog prisustva vjernika.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Poslanici nisu potvrdili povredu vitalnog interesa RS

M.

Tuga u Brčkom: Ukopano sedam žrtava požara

M.

Težak udes kod Doboja

M.

Ostavite komentar