"Bez Rusije nema rješenja za KiM" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Bez Rusije nema rješenja za KiM”

Srbija je stalni saveznik Moskve na Balkanu i zato se nijedno pitanje u regionu, kao što je kosovsko, ne može rešavati bez Rusije, kaže general-major Lipovoj.

Ruski general-major Sergej Lipovoj je govorio za Rasiskaja gazetu povodom vojne vežbe “Slovenski štit 2019”, tokom koje se predstavlja rusko oružje Pancir i S-400, koje će prvi put učestvovati u vojnoj vežbi u inostranstvu.

Lipovoj je ocenio da je Srbija Rusiji stalni saveznik na Balkanu, jer nije pristupila NATO-u i odbila je da podrži sankcije protiv Moskve, prenosi TASS.

“Kao država koja nije u bloku, potrebna joj je stalna zaštita, posebno jer je Srbija bukvalno okružena NATO bazama u Rumuniji, Mađarskoj, Italiji, Bosni i Bugarskoj. Pored toga, ne zaboravimo na kosovske separatiste koji redovno sprovode provokacije protiv Srba, kao i pridruživanje susedne Crne Gore NATO savezu”, primetio je general.

Kako je naveo, važno je da bude jasno da je Srbija pod ruskom zaštitom, što znaci da nijedno pitanje na Balkanu neće biti odlučeno bez Rusije, dodao je general Lipovoj.

Odbrambena saradnja Rusije i Srbije bila je prilično produktivna do sada, rekao je general.

“Snabdevamo Srbiju našim Mil Mi-35M borbenim helikopterima, transportnim helikopterima Mil Mi-17V5, tenkovima T-72, oklopnim izviđačkim vozilima BRDM-2MS i avionim MiG-29. Beograd je više puta ukazivao na moguću kupovinu raketnih sistema Pancir i S-400, “rekao je general-major Sergej Lipovoj.

Danas objavljeno

Šalenberg: Ne smijemo prepustiti zapadni Balkan Rusiji, Kini ili Turskoj

M.

Štrpce bez vode, sjekirom presječene dovodne cijevi

M.

Evakuisan aerodrom u Mančesteru – pronađen sumnjivi paket

M.

Ostavite komentar