BEZ KONCERTA U PORTI HRAMA Drugačije obilježavanje pravoslavne Nove godine u Banjaluci - BIGportal.ba
Banja Luka Vijesti

BEZ KONCERTA U PORTI HRAMA Drugačije obilježavanje pravoslavne Nove godine u Banjaluci

Umjesto koncerta na otvorenom i okupljanja građana u centru grada pravoslavna Nova godina će biti obilježena na malo drugačiji način, nastupom lokalnih umjetnika, koji će se održavati u studiju, a građani će ih moći pratiti na malim ekranima.

Tradicionalno, Nova godina po Julijanskom kalendaru se, između ostalog, obilježavala koncertima koji su se održavali u porti Hrama Hrista Spasitelja u samom gradskom jezgru. To ove godine neće biti moguće zbog aktuelne epidemiološke situacije, koja zabranjuje okupljanja većeg broja građana na jednom mjestu, iz straha da može doći do širenja zaraze virusa korona. 

Planirani nastup koji će se održati danas je dio inicijative, koju pokreće Grad, a koji neće biti ograničen samo na ovaj praznik već i na one koji nam u narednim mjesecima predstoje.

– Grad Banjaluka u narednom periodu započinje niz događaja koji imaju za cilj promociju lokalnih izvođača, koji već mjesecima, uslijed pandemije virusa korona, ne održavaju koncerte – naveli su u Gradskoj upravi.

Objasnili su da će se prvi takav nastup emitovati danas putem banjalučke televizije Elta. https://9bcf924287aef7cc2859dd98516af744.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

– Zbog pandemije neće biti koncerata na otvorenom, a isto tako nije dozvoljeno ni mnogo ljudi u studiju tako da će nekoliko banjalučkih umjetnika zabaviti građane preko malih ekrana – kazali su u Gradskoj upravi i napomenuli da dogovori za naredne događaje počinju već od danas.

Kazali su da će slični nasupti biti organizovani i u narednom periodu, tačnije za Dan zaljubljenih, Dan žena ili slično. 

– Važno je istaći da će se akcije ovog tipa održavati u kontinuitetu i u narednom periodu, a ovo je jedan od načina da Grad, bar na ovaj način, podrži domaće izvođače i umjetnike koji se nalaze u nezavidnom položaju – naveli su u Gradskoj upravi.

Organizaciju neke vrste proslave pravoslavne Nove godine u Banjaluci nova administacija je nagovjestila, već prvog dana preuzimanja upravljanja nad gradom.

Danas objavljeno

Maskirane osobe pucale iz kalašnjikova na autobus kod Dečana, četvoro poginulih

M.

STANIVUKOVIĆ POSJETIO ZAVOD “DR MIROSLAV ZOTOVIĆ”: Podržaćemo važne projekte koje Zavod trenutno realizuje

M.

SZO novi soj virusa korona nazvala “Omikron”

M.

Ostavite komentar