25. Septembra 2019.

Beyonce u sudskoj bitci zbog imena koje je odobrala za kćerku

Big Portal

Beyonce se dugo spori s Wendy Morales, vlasnicom jedne kompanije za planiranje vjenčanja koja tvrdi da je svoju kompaniju nazvala “Blue Ivy” mnogo prije nego što se djevojčica rodila. Beyonce je pokušala zaštititi ime 2012. godine, no na putu joj se ispriječila Morales.

The Blast prenosi sudske dokumente u kojima se vidi da je Beyonce naglasila da ona ne želi zaštititi ime “Blue Ivy”, već “Blue Ivy Carter”.

“Moralesine tvrdnje da će klijenti miješati posao za planiranje vjenčanja i Blue Ivy Carter, kćerku dvoje najpoznatijih izvođača na svijetu, neozbiljne su i treba ih u potpunosti odbaciti”, tvrdi pjevačica u sudskim zapisima.

https://www.instagram.com/p/BvqMI__guBn/?utm_source=ig_embed

Dodala je i da riječ Carter u nazivu odvaja njezin posao od Moralesine kompanije za planiranje vjenčanja. Beyonce navodno pod tim imenom želi izbaciti liniju odjeće, proizvoda za kosu i još mnogo toga…

“Blue Ivy Carter je kulturna ikona koja je bila proglašena ‘mini modnom zvijezdom’ i godinama je slave zbog njenih modnih izdanja. Njen život i aktivnosti su popraćeni u medijima”, stoji u dokumentu.

Obje strane su ranije pokušale ocrniti drugu stranu. Morales je Beyonce optužila za prevaru, dok je Beyonce Morales optužila da želi profitirati na račun imena njene kćeri, a za to je kao dokaz priložila ranije intervjue planerke vjenčanja u kojima govori da joj je posao krenuo otkako se rodila Blue Ivy.

Inače, Beyonce i Jay Z su inspiraciju za ime dobili tokom ljetovanja na Hvaru kada su naišli na stablo na kojem su vidjeli plavi bršljan (blue ivy). “Probudili smo se jutros i prošetali te naišli na ovo prekrasno plavo stablo. Mislim da se zove Blue Ivy, što je veoma prikladno”, rekla je tad trudna Beyonce na snimci koju je objavila na društvenim mrežama, a nakon toga je Blue Ivy dobila status počasne građanke Hvara.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare