Bevanda i Grubeša glasali protiv dnevnog reda, sjednica prekinuta - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Bevanda i Grubeša glasali protiv dnevnog reda, sjednica prekinuta

Ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda i ministar pravde u Savjetu ministara Јosip Grubeša glasali su protiv predloženog dnevnog reda za danas zakazane sjednice Savjeta ministara jer se na njemu nije nalazio Nacrt zakona o budžetu, nakon čega je sjednica prekinuta.

Na današnju sjednicu nisu došli ministri inostranih poslova, civilnih poslova i odbrane u Savjetu ministara Bisera Turković, Ankica Gudeljević i Sifet Podžić.

Sjednica koja je trebalo da bude održana prošle sedmice, takođe je prekinuta, nakon čega je Bevanda izrazio žaljenje što s nije bilo volje da se na dnevni red uvrsti Nacrt budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2023. godinu.

Bevanda je tada naglasio da je neophodno da se svi budžeti u BiH donose do kraja godine, te da je Ministarstvo koje predvodi završilo svoj dio posla i da predstoje neodložne obaveze koje se mogu završiti samo usvajanjem budžeta.

On je istakao da je zabrinjavajuće to što Fiskalni savjet još nije usvojio Globalni okvir fiskalnog bilansa i politika u BiH za period 2022-2025. godine, iako je ranije Ministarstvo finansija i trezora dalo prijedog na izjašnjavanje, saopšteno je iz ovog ministarstva u Savjetu ministara.

RTRS.

Danas objavljeno

Skupština Srbije prihvatila Izvještaj o pregovorima sa Prištinom

M.

Novi napad Albanaca: Srpski mladić na KiM izboden nožem

Vanja A

Norveški “Nasmasi” nemoćni pod naletom ruske avijacije

Vanja A

Ostavite komentar