Besplatni udžbenici osnovcima u Banjaluci biće dijeljeni po školama - BIGportal.ba
Banja Luka

Besplatni udžbenici osnovcima u Banjaluci biće dijeljeni po školama

Besplatne knjige koje će grad Banjaluka obezbijediti za učenike od trećeg do devetog razreda će biti dijeljene po školama, naveli su iz Gradske uprave Banjaluka.

Istakli su da će Ugovor o nabavci udžbenika biti potpisan danas čime će Banjaluka postati jedini grad u regionu u kojem osnovci ne plaćaju udžbenike.

“Ovim povodom, biće održan sastanak s predstavnicima Aktiva direktora osnovnih škola kako bi se utvrdio plan podjele udžbenika po školama”, naveli su iz Gradske uprave.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, rekao je da niko ne treba da kupuje udžbenike.

“Svih 11.500 do 12.000 djece iz banjalučkih porodica dobiće udžbenike”, poručio je Stanivuković.

Na tenderu za nabavku udžbenika kao najpovoljnija izabrana je ponuda javnog preduzeća “Zavod za udžbenike i nastavna sredstva” iz Istočnog Novog Sarajeva.

Iz Gradske uprave su dodali da je nova gradska administracija najavila i realizovala ovaj projekat kojim će svi osnovci u školama na području grada dobiti besplatne udžbenike.

“Ovo će biti značajno olakšanje za kućni budžet imajući u vidu da se cijene paketa udžbenika kreću od 100 pa do 170 KM”, istakli su iz Gradske uprave.

Podsjećamo, za besplatne udžbenike za učenike od trećeg do devetog razreda osnovne škole javna nabavka vrijedna 1,5 miliona KM raspisana je sredinom maja.

Nezavisne novine

Danas objavljeno

Begić se izvinio za izrečene uvrede u banjalučkoj Skupštini

M.

Stanivuković: Odbornici koji ne dolaze na sjednice neće dobijati plate

M.

Planirana isključenja električne energije za 22.09.2021.godine

Vanja A

Ostavite komentar