Besplatni rodni listovi za maturante i prvačiće - BIGportal.ba
Banja Luka

Besplatni rodni listovi za maturante i prvačiće

Grad Banjaluka će i ove godine besplatno izdavati izvode iz matičnih knjiga rođenih za učenike završnih razreda osnovnih i srednjih škola koji su rođeni u Banjaluci, saopšteno je iz Gradske uprave.

Besplatne rodne listove dobiće i budući prvačići, što isključuje potrebu da roditelji samoinicijativno dolaze u Gradsku upravu radi pribavljanja ovog dokumenta, navodi se u saopštenju.

Iz gradskog Odjeljenja za opštu upravu navode da škole u Gradsku upravu treba da dostave konačne spiskove prvačića, kada se za to steknu uslovi.

Radi informisanja roditelja, odgovorni u svim osnovnim školama upućeni su da obavještenje o provođenju ove akcije istaknu na vidno mjesto na ulazima škola, naglašavajući, da nema potrebe da roditelji idu pojedinačno matičarima radi pribavljanja izvoda iz knjiga rođenih u vezi sa upisom maturanata i prvačića, kažu u ovom odjeljenju.

  • Aktuelna dešavanja sa zatvaranjem škola do kraja marta, sigurno će imati refleksiju i na dužinu ovogodišnje akcije, prevashodno zato što spiskovi učenika dok škole ne rade ne mogu biti izrađeni i dostavljeni u Gradsku upravu – dodaje se u saopštenju.

U nadležnim odjeljenjima ističu da će istrajati u nastojanju da do kraja školske godine za maturante banjalučkih osnovnih i srednjih škola obezbijedi izvode iz matičnih knjiga rođenih radi upisa na viši stepen obrazovanja, a za prvačiće do rokova utvrđenih za upis u osnovnu školu.

Danas objavljeno

Grad od Ministarstva traži lokacijske uslove: Kada ćemo ugledati repliku fontane u Banjaluci

M.

Zbog radova pojedini dijelovi Banjaluke bez vode

M.

U Stričićima niče deponija za deponijom

M.

Ostavite komentar