4. Novembra 2019.

Besplatne radionice za djecu i mlade u Banjaluci

Big Portal

Prema njenim riječima, ovo udruženje u okviru te inicijative u narednih osam mjeseci organizuje besplatne aktivnosti po mjeri djece i mladih i to u pet mjesnih zajednica u Banjaluci.

Ističe da su ove aktivnosti značajne jer kvalitetno organizovano slobodno vrijeme pomaže ne samo u razvijanju kompetencija kod djece, već i u poboljšanju ponašanja djeteta.

“Provodeći slobodno vrijeme u organizovanim aktivnostima primjerenim njihovoj dobi djeca percipiraju različitost, usvajaju sisteme vrijednosti, razvijaju toleranciju i kritičko mišljenje”, kazala je Štrpčeva.

Naglašava da će se raditi i na izradi edukativnog materijala o seksualnom i reproduktivnom zdravlju za stariji osnovnoškolski uzrast.

Dodaje da će radionice biti edukativne i one životnih vještina, kao i kreativne i rekreativne.

“Radiće se teme kao što su dječja prava, pubertet i zdravo odrastanje, sigurnost djece na internetu i vršnjačko nasilje. Takođe ćemo raditi i kreativne radionice, jogu, break dance i slikanje”, pojasnila je Štrpčeva.

Sonja Stančić, koordinator incijative “Banjaluka ljudskog lica”, kazala je da je veoma značajno da djeca i mladi iskoriste mogućnost aktivnosti u sigurnosti svojih mjesnih zajednica.

“Komparativna analiza rada mjesnih zajednica u Hrvatskoj, Srbiji, Švedskoj, Švajcarskoj i BiH pokazala je da mjesne zajednice treba da preuzmu ulogu predstavnika interesa zajednice, posrednika ili pružaoca usluga”, objasnila je Stančićeva za “Nezavisne”.

Sanja Pavlović, načelnica Odjeljenja za opštu upravu, rekla je da ovaj jedinstveni projekat u regionu ima veliki značaj jer zbližava i ujedinjuje građane.

“Projekat ‘Banjaluka ljudskog lica’ je veoma značajan za građane i smatram da se kod građana jača osjećaj socijalne uključenosti i pripadanja zajednici”, kazala je Pavlovićeva.

Inicijativom je otvoren prostor za novi, razvojni dijalog između udruženja i Gradske uprave.

“Stvorena je platforma koja omogućava bolju i efikasnju iskoristivost kapciteta, koja u konačnici ima za cilj poboljšanje kvaliteta života u lokalnoj zajednici”, rekla je Stančićeva.

NEZAVISNE NOVINE

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare