8. Novembra 2022.

Besplatna legalizacija u Banjaluci, pogledajte koja je dokumentacija potrebna

Big Portal

Dodaju da se zahtjev za izdavanje rješenja o legalnosti podnosi na tipskom obrascu koje je pripremilo resorno ministarstvo.

“Građani su obavezni da dostave samo vlasničku dokumentaciju, koja je prema Zakonu neophodna da bi uz legalizaciju dobili i dozvolu kao i to da bi mogli svoj objekat knjižiti i obaviti geodetski snimak”, kazali su oni.

Uz zahtjev za izdavanje rješenja o legalnosti, kako kažu, ukoliko podnosilac zahtjeva posjeduje, prilaže i kopiju katastarskog plana, posjednovi list, zemljišnoknjižni izvadak, geoteski snimak objekta, kupoprodajni ugovor ili ugovor o građenju i tehničku dokumentaciju.

“Prilikom predaje zahtjeva, građani su gradu obavezni platiti samo taksu za predaju zahtjeva”, saopšteno je iz Gradske uprave.

Gradska uprava je podsjetila da je Banjaluka prvi grad koji je pokrenuo inicijativu za besplatnu legalizaciju i početkom avgusta ove godine predao Narodnoj skupštini Republike Srpske inicijativu za izmjenu Zakona o legalizaciji, koju je usvojila 14. septembra ove godine.

Više informacija građani mogu da pronađu na sajtu grada, ili u Gradskoj upravi.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare