Besplatan prevoz na obilježavanje proboja "Koridora života" - BIGportal.ba
Banja Luka

Besplatan prevoz na obilježavanje proboja “Koridora života”

Grad Banjaluka će sutra, povodom obilježavanja 27 godina od proboja “Koridora života”, organizovati besplatan prevoz građana na Dugu Njivu kod Modriče. Polazak tri autobusa planiran je u 6.30 časova sa stare autobuske stanice /Vidovdanska ulica/, a povratak je predviđen po završetku obilježavanja u poslijepodnevnim časovima, saopšteno je iz Gradske uprave….

Grad Banjaluka će sutra, povodom obilježavanja 27 godina od proboja “Koridora života”, organizovati besplatan prevoz građana na Dugu Njivu kod Modriče.

Polazak tri autobusa planiran je u 6.30 časova sa stare autobuske stanice /Vidovdanska ulica/, a povratak je predviđen po završetku obilježavanja u poslijepodnevnim časovima, saopšteno je iz Gradske uprave.

Obilježavanje će početi u 9.00 časova Svetom arhijerejskom liturgijom kod Manastira Svetog velikomučenika cara Lazara, a u 11.00 časova biće služen parastos za poginule i položeni vijenci kod Spomen-obilježja.

Za 12.00 časova predviđeno je obraćanje zvaničnika, a za 12.30 časova umjetnički program u kojem će učestvovati glumci i etno-grupe.

Obilježavanju će prisustvovati ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović, koji je i predsjednik Odbora Vlade Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova, ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević, te delegacija Narodne skupštine Srpske.

Vojna operacija “Koridor 92” trajala je od 14. do 28. juna na području Posavine i omogućila je spajanje zapadnih dijelova Srpske i Republike Srpske Krajine sa ostatkom Srpske i Srbijom.

U akciji “Koridor 92”, koja je označena kao sudbonosna, poginula su 273 borca Vojske Republike Srpske, te po 70 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske i Vojske Republike Srpske Krajine, dok je ranjeno 1.505 vojnika.

AGENCIJE

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za četvrtak, 28.01.2021. godine

D

Planirana isključenja električne energije za srijedu, 27.01.2021. godine

D

Kada će BUDŽET GRADA Banjaluka doći na red: Odbornici odlučuju o finansijama tek kada se ispune dva uslova

M.

Ostavite komentar