Bertomeu je definitivno riješio da "zatvori" Evroligu - BIGportal.ba
Košarka Sport

Bertomeu je definitivno riješio da “zatvori” Evroligu

Evroliga se ovog leta ponovo promenila, a konekcije sa nacionalnim ligama praktično više ne postoje.

Prvi čovek preduzeća koje organizuje takmičenje koje se naziva “elitnim rangom evropske košarke” Đordi Bertomeu, najavio je dalje promene u svom proizvodu.

On je istakao da su naredni poslovni ciljevi da se postigne dogovor o nastupu u Evroligi sa jednim timom iz Londona, a najavio je i inicijativu za potpisivanje kolektivnog ugovora sa igračima koji nastupaju u Evroligi.

“Ipak, njegovo pominjanje “16 licenci”, dok je govorio o viziji o budućnosti lige je pomalo otišlo ispod radara šire javnosti”
, napominje portal Jurohups.

Kako se navodi, to je odluka o kojoj bi morali da se izjasne i klubovi, kako bi se eventualno stvorili uslovi da ona postane realnost u budućnosti.

“To je više nego moguć put za Evroligu. Njoj treba stabilnost, a o tome treba razgovarati i sa FIBA, bolje pre nego kasnije. Format od 18 ekipa, sa 16 licenciranih klubova i dva koja dobijaju pozivnice na osnovu plasmana u Evrokupu dobija osnov“, dodaje se.

Ističe se i da mogućnost širenja Evrolige na 20 klubova nije tema za razgovor u ovom momentu, a dodaje se i da je za sezonu 2020/21 dogovoreno da će biti podeljene tri specijalne pozivnice.

“Uz 11 aktuelnih klubova potpisnika ugovora sa Evroligom i dve pridružene pozivnice za Asvel i Bajern… Ako se nešto dramatično ne dogodi, treba očekivati da te pozivnice postanu dugoročne licence u bliskoj budućnosti“, ističe se.

Danas objavljeno

Stanković preuzima Sampdoriju

Vanja A

Đoković: Dobro se osjećam

Vanja A

Jokić “oduvao” Embida i dobio novo priznanje

Vanja A

Ostavite komentar