Berni Eklston prati tempo mlađih žena: Njegov sin (1) ima sestru od 66 godina - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Berni Eklston prati tempo mlađih žena: Njegov sin (1) ima sestru od 66 godina

Milijarder i nekada alfa i omega Formule 1 i ovog leta tradicionalno jahtom obilazi Jadran. Pre Hrvatske obišao je Španiju i Italiju, a sada je posetio Dubrovnik i Trogir sa upola mlađom suprugom Fabijanom i sinom Ejsom (1).

Bivši šef formule 1 Berni Eklston (90) i njegova supruga Fabijana (44) ovih dana su na odmoru u Dalmaciji.

U braku su od 2012. godine, a prošle godine su dobili sina Ejsa, kojeg su u subotu i prošetali ulicama Trogira u dečjim kolicima. Zbog očinstva u tako visokoj dobi Eklston je privukao medijsku pažnju. Razmak između njegovog prvog i, zasad, poslednjeg deteta je neverovatnih 65 godina.

Sa suprugom Slavicom/ Foto: Profimedia

Berni Eklston, neprikosnoveni kralj Formule 1, bio je u braku tri puta, no o njegovoj prvoj supruzi Ajvi Bamford zna se malo. Bila je to njegova prva ljubav za koju se oženio s 22 godine. Venčali su se 1952. i nitko ne zna tačno datum kad su se razveli, a iz tog braka ima kćer Deboru, rođenu 1955., koja ima sina, pa je i sama u međuvremenu postala baka.

Bernijev sin Ejs ima sestru staru 66 godina, te još dve sestre – Petru i Tamaru, iz braka sa Slavicom Eklston, koje imaju 32 i 36 godina i već su odavno majke. Berniejev sin tako ima nećaka koji je 30-ak godina stariji od njega i pranećaka koji je od njega stariji 12 godina.

No, milijarder je prebrodio do sad mnogo bračnih zavrzlama. Nakon razvoda od Ajvi 17 godina bio je u vezi s Kineskinjom Tuanom Tan. A onda je 1981. u Monci izgubio glavu zbog Riječanke Slavice.

Eklston je bio na stazi dajući poslednja uputstva svom tada slavnom vozaču Nelsonu Pikeu, koji je već sedio za upravljačem bolida. Starter samo što nije zamahnuo zastavicom i označio početak trke. Pored bolida stajale su i hostese. Visoka i vitka crnka stajala je pored automobila, pa je Berni u stilu prgavog šefa podviknuo:

“Miči se odavde!”. Ona se okrenula i na lošem engleskom uzvratila: “Ostajem tu! To mi je zadatak!”.

Eklston je bip uporan jer nije želeo ni jednu devojku uz automobil ali ona nije odustajala. Nit je imala pojma sa kim razgovara, zapretila mu je da će ga udariti ako joj priđe i samo htela da odradi svoj posao za dnevnicu koji je dobijala kao hostesa.

Sa suprugom Fabijanom/ Foto: Profimedia

Riječanka Slavica Radić imala je tada 23 godine i u Milanu je radila kao fotomodel i manekenka. Organizatori trke angažovali su je da reklamira sportsku odeću marke ‘Fila’ a njen solidno plaćeni posao bio je da, dok traje trka, stoji na užarenoj stazi u debeloj trenerki.

U sebi je proklinjala i trku i vrućinu, na nju je vikao onaj oniži sedokosi muškarac. No, on ju je ubrzo pozvao na piće, saznala je ko je on, nedelju dana kasnije našli su se u Njujorku pa su njegovim privatnim avionom otišli u Las Vegas. Romansa je potrajala tri godine, kad je Slavica ostala u drugom stanju. Berni je tad raskinuo vezu s Tuanom.

Čim je dobio kćer, Berni je Slavici kupio apartman u Londonu u koji se preselila s detetom. Iste godine Berni je oženio 28 godina mlađu i 30-ak santimetara višu od sebe Slavicu Radić.

Tako je počeo brak koji će potrajati 25 godina. Slavica i Berni dobili su i dve ćerke Petru i Tamaru, a ako je venčanje bilo skromno – tek kod matičara uz kumove, bračni par je živeo raskošnim životom.

Za nesuglasice se saznalo 2008. godine. Slavica se u 50-oj godini života odselila iz njihovog doma vrednog 10 miliona funti, te unajmila advokata da je zastupa u brakorazvodnoj parnici.

“Šta imam od njega? Dolazi s posla posle osam, večera i ode da spava. Čak i ako je na odmoru, ne može dva minuta da sedi na miru. Osim posla, ništa ga ne zanima. Nema hobi, a druge ljude smatra dosadnima”, kazala je Slavica koja je čekala da se ćerke osamostale, pa da i ona počne samostalni život.

Nagađalo se da je Berni na suprugu prepisao čak pola svoje imovine, odnosno da zbog poreza Slavica još od 1999. godine kontroliše polovinu od oko 3,2 milijarde dolara, što znači da je razvodom postala jedna od najbogatijih žena na svetu.

Uprkos razvodu, Berni i dalje obožava hrvatsku obalu i svake godine svojom jahtom krstari od Dubrovnika do Briona. U Dubrovniku hrani golubove, a obožava da pojede i burek u Zadru.

Danas objavljeno

Jeste li znali da miševi mogu pjevati?

Vanja A

Preminuo legendarni Bojsi iz “Mućki”

Vanja A

Ronaldo i Georgina zbog ovaca se morali preseliti u novi dom

Vanja A

Ostavite komentar