Bernar Arno drugi najbogatiji čovjek na svijetu - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Bernar Arno drugi najbogatiji čovjek na svijetu

Francuski magnat Bernar Arno, predsjednik i izvršni direktor luksuznih robnih konglomerata LVMH, pretekao je na Forbsovoj listi direktora Majkrosofta Bila Gejtsa i postao drugi najbogatiji čovjek na svijetu.

Arno se nalazi odmah iza osnivača Amazona Džefa Bezosa koji je, prema Forbsovoj listi, najbogatiji čovjek na planeti.

Neto vrijednost Arnoovog bogatstva je porasla za 2,7 odsto, na ukupno 107,6 milijardi dolara. Bezosova neto vrijednost je 110,5 milijardi, dok Gejtsova vrijednost iznosi 107 milijardi dolara.

Arno, ipak, još uvjek zaostaje za Bezosom i Gejtsom po Blumbergovom indeksu milijardera, koji procjenjuje njegovu neto vrijednost na 103 milijarde dolara u odnosu na Gejtsovih 110 milijardi.

U junu , prema pisanju Blumberga, Arnoovo bogatsvo premašilo je 100 milijardi, da bi kasnije na kratko prestigao Gejtsa po bogatsvu.

Arno kontroliše gotovo polovinu poznatog francuskog modnog lanca u čijoj se grupaciji, osim Luja Vitona, nalazi još 70 svjetski poznatih brendova, kao što su Dom Pérignon, Henneshy, Moët & Chandon, Sephora, Céline, Dior, Fendi, Kenzo, Marc Jacobs i Bulgari.

Vlasnik je francuskog lista „Le Parisien“, a u njegovom posedu je i „L`Echo“.

Arno je rođen je u porodici bogatih industrijalaca, diplomirao je na pariskom politehničkom fakultetu, kada se pridružio očevom biznisu.

Izvor: bankar

Danas objavljeno

Šta uraditi u situaciji kada vaš suprug razgovara sa drugom ženom, a vama to smeta?

Vanja A

Zlatni retriver oborio Guinness svjetski rekord za najviše teniskih loptica u ustima

Vanja A

Britney Spears poručila svojoj porodici: Povrijedili ste me i želim pravdu

Vanja A

Ostavite komentar