Berlinski filmski festival će biti održan uživo - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Berlinski filmski festival će biti održan uživo

“Berlinale” je najavio program sa 18 filmova u konkurenciji i uključuje nove filmove Francuza Fransoa Ozona i Kler Deni.

“Berlinale”, prvi ovogodišnji veliki evropski filmski festival, održaće se sledećeg meseca uživo, potvrdili su organizatori u trenutku kada se očekuje vrhunac talasa omikron soja u Nemačkoj, javlja Fena.

Ovom objavom su iznenadili mnoge koji su očekivali da će festival biti održan onlajn drugu godinu zaredom.

“Berlinale” je najavio program sa 18 filmova u konkurenciji i uključuje nove filmove Francuza Fransoa Ozona i Kler Deni scenaristkinje “Carol” Filisa Nađa i prethodnog pobednika Paola Tavianija iz Italije.

Kraći program

Očekujući hiljade gostiju iz celog sveta, direktori festivala Mariet Risenbek i Karlo Katrian rekli su na virtualnoj konferenciji za novinare da su s državnim zdravstvenim vlastima osmislili plan za 72. izdanje ovog prestižnog festivala, javlja AFP.

Ovaj plan uključuje kraći program, zahteva da su učesnici vakcinisani ili preležali kovid 19 i manji broj posetilaca kako bi svi bili sigurni.

“Odlučili smo se za festival uživo jer stvarno verujemo da je kolektivno iskustvo u središtu filmskog festivala”, rekao je Katrian.

“Berlinale”, koji se uz “Cannes” i Veneciju svrstava među najbolje kinematografske izložbe u Evropi, trebao bi se održati između 10. i 20. februara.

Danas objavljeno

Preminuo glumac Rej Liota

M.

Frizura kao kod Heder Loklir iz najboljih dana – kosa bujna kao osamdesetih

Zeljka

Kako da se na prirodne načine zaštitite od komaraca

Zeljka

Ostavite komentar