“Berlin će preko Brisela voditi glavnu riječ” - BIGportal.ba
Region Vijesti

“Berlin će preko Brisela voditi glavnu riječ”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će, bez obzira na to koja ličnost bude imenovana za izaslanika za Kosovo, Berlin preko Brisela voditi glavnu riječ o rješenju kosovskog pitanja.

Vučić je, u izjavi TV Prva, kazao da misli da već zna ko će biti predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i vjerovatno BiH.

Biće to neko od velikog utciaja u Berlinu, odnosno sa velikom podrškom Berlina. On će biti pod velikim uticajem Berlina. De fakto će, bez obzira na to koja je ličnost, Berlin preko Brisela voditi glavnu riječ, što za nas nije lako, objasnio je on.

Vučić je, upitan šta je razgovarao sa visokim predstavnikom za spoljnu i bezbjednosnu politiku EU Đuzepom Boreljom, rekao da se radi o iskrenom prijatelju Srbije, koji razumije poziciju zemlje.
On je, prema njegovim riječima postavljao pitanje i U Prištini, a i ovde, šta bi to Srbija dobila za priznanje Kosova.

– Za razliku od onih koji misle da je normalno da Srbija mora da prizna Kosovo i da je samo pitanje trenutka kada će to biti, on je čovjek koji dolazi iz zemlje koja nije priznala Kosovo i zna da ni Španija neće to da učini. Kosovo je sa međuanrodnim predstavnicima uvijek glavna tema, 99 odsto vremena ode na Kosovo. Oni kažu: “Nemojte da računate da ćete biti dio EU, ako ne riješite to pitanje”. To nedvosmisleno kažu – istakao je Vučić.

Ukazao je da je Borelj profesionalac, i da on mora da razgovara i sa Prištinom, jer ima Nijemce, Francuze koji su priznali nezavisno Kosovo.

– Kako da kaže Angeli Merkel neću da razgovaram, to nije realno. On je dobar čovjek, koji razumije Srbiju, koji razumije srpske potrebe i političke stavove – rekao je on.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Priština opet nudi Amerikancima: Uspostavite stalnu vojnu bazu na Kosovu

M.

“Nije u planu pooštravanje epidemioloških mjera”

M.

U Grčkoj palo više od 75 miliona tona vode

M.

1 Komentar

racic 2 Februara, 2020 at 10:43 am

Kvazi-srpske vodje i lazne patriote samo zamajavaju srpski narod, od ’91. pa sve do dana danasnjega. Jedini cilj je razbiti Srbe na sto vise sitnijih cestica i u nekoj daljoj perspektivi svesti ih na nacionalnu manjinu na prostoru Balkana i tu naseliti srpske vjekovne neprijatelje iz sjenke, a spominjati ih imenom nije bas pametno jer bojim se da bi ti isti to mogli nazvati antisemitizmom… sve ostalo su samo sredstva ka tom cilju. Nazalost najvise stete srpskom narodu nanose izrodi i prodane duse srpskog naroda, Srbi kojima je prvo dopusteno da ih pohlepa toliko obuzme i da toliko ogreznu u kriminal da je poslije sasvim jednostavno klasicnim ucjenama upravljati njihovim zvanicnim odlukama… odlukama koje se sasvim malo ticu njih samih jer njima Otadzbina ne prestavlja nista sem plijena kojim hrane svoj vlastiti ego… Da je drugacije i da ovo nije istina Srbija bi bila u ratu jos te iste ’91. a jos dalje u proslost gledano Obrenovici nikada ne bi bili pobijeni jer mogli smo za njihovog vakta imati ono sto spominju doticni kvazi-srbi danas, spominjuci Srbiju, Kosovo i Metohiju i Bosnu i Hercegovinu u istoj recenici i u istom smislu na pocetku ovog teksta… samo tada smo imali i Staru Srbiju i Crnu Goru a bogami i podosta od Albanije i Bugarske. E Srbi, e braco, podignimo konacno pognute glave, pokazimo dostojanstvo i u slavu nasih Predaka i za dobrobit nasih Potomaka recimo konacno NE nepravdi i laznim patriotama kleptokratskog tipa…

Odgovori

Ostavite komentar