Bergmeister ADR 630 Shooting Grand sa 1198 KS - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Bergmeister ADR 630 Shooting Grand sa 1198 KS

U današnjem modernom svijetu automobila više ništa nije nemoguće, a dokaz tome je i automobil Bergmeister ADR 630 Shooting Grand iz kompanije Austro-Daimler.

U današnjem modernom svijetu automobila više ništa nije nemoguće, a dokaz tome je i automobil Bergmeister ADR 630 Shooting Grand iz kompanije Austro-Daimler.

Kako piše Tportal.hr, upečatljivi Bergmeister ADR 630 Shooting Grand, inspirisan je sportskim automobilom Bergmeister iz 1931. godine, ima elektrifikovani pogonski sklop ukupne snage od 1198 KS (881 kW), najveći obrtni moment 1600 Nm i domet od 1000 kilometara. Ako ste se pitali da li ove brojke nešto simbolizuju, onda vam moramo otkriti da njihov zbir od 3798 ujedno označava i visinu u metrima najvišeg planinskog vrha u Austriji, Grossglocknera.

Novi Bergmeister je baziran na principu plug-in hibrida, baterija za električni pogon snage 600 kW novog Bergmeistera može da se napuni snagom punjenja do 150 kW. Mozak pogona je SERIPA hibridni pogonski sklop koji je posebno razvijen upravo za ovaj model. S dužinom od 4544 mm, širinom od 2087 mm i međuosovinskim rastojanjem od 2637 mm, novi Bergmeister ne nudi samo impresivan izgled, nego i izvanredne karakteristike držanja puta i voznih osobina.

S inteligentnom laganom konstrukcijom i sofisticiranim, potpuno novim tehnologijama, bilo je moguće postići težinu praznog vozila od 1650 kg i zapanjujuće performanse uz neviđenu efikasnost uz uravnoteženu raspodelu osovinskog opterećenja. Za sportske performanse i prefinjenost na šasiji Aluminium Space Frame brine se 3,0 litarski benzinski redni šestocilindrični motor, koji je preuzet iz sportskog automobila Mercedes-AMG GT i tri elektromotora od kojih svaki proizvodi 275 KS. Ubrzanje od 0 do 100 km/h je 2,5 sekunde, a krajnja brzina 330 km/h.

Varijabilnost SERIPA hibridnog sistema je prilagođena dinamici vožnje novog Bergmeistera, jer je dostupno više od 30 različitih načina vožnje, od kojih elektronika za upravljanje pogonskim sistemom može da izabere idealan način rada za trenutnu situaciju vožnje, uzimajući u obzir uslove vožnje. Naravno, vozač ima kontrolu nad upravljanjem pogonom u svakom trenutku i može takođe da izabere odgovarajući način vožnje na zahtev.

Bergmeister ADR 630 Shooting Grand ima veći domet samo na električnu energiju nego mnogi specijalno napravljeni kompaktni električni automobili, kao što su Honda E i Mini Electric, što je posebno značajno kada se uzme u obzir njegova veličina. S čisto električnim pogonom domet je do 250 km, a ukupni domet (prema WLTP ciklusu) do 1000 km.

Što se tiče dizajna tu su i neke karakteristike koje uključuju vrata gull wing, uzlaznu zadnju krovnu liniju, zadnje svetlo preko cele širine i krov s dvostrukim ispupčenjima, iako je njegova silueta slična onoj GT-a s kojim deli neke delove pogonskog sklopa. Minimalistički, ali elegantan enterijer je inspirisan Art Deco pokretom iz 1930-ih i sadrži velike količine drva i kože.

Do sada je napravljen samo jedan primerak Bergmeister ADR 630 Shooting Granda, a očekuje se da će proizvodnja početi tek nakon što se automobil pokaže javnosti na Salon Privé motor showu u Blenheim Palaceu u Velikoj Britaniji, u septembru ove godine. Isto tako, cena još nije saopštena.

Izvor: Tportal/Autoblog

Danas objavljeno

Uspješno prvo testiranje avionskog motora na vodonik

Vanja A

Kako Beč stimuliše taksi preduzeća da pređu na električna vozila

Vanja A

Bugattijev inženjer dobio ponudu koju nije mogao da odbije

Vanja A

Ostavite komentar