Beogradski zoološki vrt napunio 85 godina - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Beogradski zoološki vrt napunio 85 godina

“Želimo da razvijamo Beograd uz posebnu brigu o ekološkim pitanjima, ali i brigu o potrebama dece ovog grada”.

To poručuje gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić i dodaje da “deca moraju da budu u centru pažnje i da se unapredi njihov život, školovanje i slobodno vreme”, prenosi Beoinfo.

“Danas se sećamo bogate tradicije jer je pre 85 godina, na Petrovdan, tadašnji gradonačelnik Vlada Ilić poklonio zoološki vrt Beogradu. Pre korone, 2019. godine, imali smo više od 450.000 posetilaca godišnje i taj broj govori da ovo gradsko preduzeće dobro funkcioniše. Danas ljudi mogu da vide više od 1.000 životinja, odnosno 250 vrsta”, istakao je Radojičić.

Podsetio je da se zoološki vrt razvija u dva pravca, tako što unapređuje uslove u kojima radi, kao i realizacijom edukativnih sadržaja.

U prethodne tri godine u okviru Beo zoo-vrta renoviran je prostor za medvede, preuređen je značajni deo staza i otvoren je novi deo zoo-vrta predviđen za decu. Takođe, zoo-vrt je dobio nove stanovnike i to pingvine, hijene, alpake, bele vukove.

“U okviru Beogradskog zoološkog vrta su organizovane razne priredbe i edukativne radionice za decu. Naš zajednički plan je da se prostori dalje unapređuju, kao i da sadržaji budu prošireni radionicama i razgovorima o prirodi i zaštiti životne sredine”, kazao je gradonačelnik Beograda.

Direktor Beogradskog zoološkog vrta Srboljub Aleksić podsetio je da će danas, povodom jubileja, biti omogućen besplatni ulaz za svu decu uzrasta do 15 godina.

“Trudimo se da svojim posetiocima svake godine pružimo nešto novo, a biće i novih akcija o kojima ćemo na vreme obaveštavati naše posetioce. Pozivam sve ljubitelje prirode i životinja da nas posete jer zaista imamo šta da pokažemo”, istakao je Aleksić.

Danas objavljeno

Budi Kevin Mekalister jedan dan: Airbnb iznajmljuje popularnu kuću

Zeljka

Kad Ruskinja zasjeni prisutne: Kažu da je najljepša žena na svijetu – opet je to dokazala

Zeljka

Ovo drvo je uhapšeno prije više od jednog vijeka i još izdržava kaznu?!

Vanja A

Ostavite komentar