"Beogradski sindikat" objavio pjesmu o litijama u CG: "Brat bratu vjeran, baš u najgora vremena" - BIGportal.ba
Ex Yu

“Beogradski sindikat” objavio pjesmu o litijama u CG: “Brat bratu vjeran, baš u najgora vremena”

Grupa “Beogradski sindikat” objavila je novu pesmu inspirisanu borbom za odbranu svetinja u Crnoj Gori.

Sastav Beogradski sindikat objavio je novu angažovanu pesmu, ovog puta posvećenu litijama koje se održavaju dva puta nedeljno u Crnoj Gori.

“U znak zahvalnosti našoj braći i sestrama iz Crne Gore, što su nam pokazali kako se ljubavlju i slogom brane vera, nasleđe i ljudsko dostojanstvo. Pesmu objavljujemo na Sretenje Gospodnje, sa željom da se u podvigu sjedinimo sa našim slavnim precima, a u okviru Nedelje o bludnom sinu, da se podsetimo da su pokajanje i praštanje jedini put ka zajedničkom spasenju”, napisali su u opisu pesme.

Podsetimo, 2018. godine, uprkos ogromnoj gledanosti, “Jutjub” je cenzurisao pesmu “Beogradskog sindikata” i etno-grupe “Trag” “Dogodine u Prizrenu”, posvećenu svim nevinim žrtvama na Kosovu i Metohiji.

Beogradski sindikat zahvalio je tada svima koji su im iskazali podršku nakon izlaska pesme “Dogodine u Prizrenu”, a posebno sunarodnicima sa Kosova i Metohije. Od izlaska pesme “Dogodine u Prizrenu” primili su veliki broj, kako su naveli u saopštenju, “predivnih i emotivnih poruka”, koje za njih predstavljaju najveću vrednost i nagradu.

“Srećni smo zbog činjenice da je naša muzika uspela da podigne poljuljanu nacionalnu čast i ponos našeg naroda i prevaziđe razne podele koje nas godinama uništavaju”, poručili su tada članovi Beogradskog sindikata, koji tada nisu želeli da daju nikakve izjave.

Danas objavljeno

Mia Borisavljević pokazala trudnički stomak

V.R.

Milica Pavlović položila vozački

V.R.

“Naš narod je sulud, a iz te suludosti izlazi duhovitost”

Zeljka

Ostavite komentar