19. Februara 2020.

“Beogradski sindikat” objavio pjesmu o litijama u CG: “Brat bratu vjeran, baš u najgora vremena”

Big Portal

Sastav Beogradski sindikat objavio je novu angažovanu pesmu, ovog puta posvećenu litijama koje se održavaju dva puta nedeljno u Crnoj Gori.

“U znak zahvalnosti našoj braći i sestrama iz Crne Gore, što su nam pokazali kako se ljubavlju i slogom brane vera, nasleđe i ljudsko dostojanstvo. Pesmu objavljujemo na Sretenje Gospodnje, sa željom da se u podvigu sjedinimo sa našim slavnim precima, a u okviru Nedelje o bludnom sinu, da se podsetimo da su pokajanje i praštanje jedini put ka zajedničkom spasenju”, napisali su u opisu pesme.

Podsetimo, 2018. godine, uprkos ogromnoj gledanosti, “Jutjub” je cenzurisao pesmu “Beogradskog sindikata” i etno-grupe “Trag” “Dogodine u Prizrenu”, posvećenu svim nevinim žrtvama na Kosovu i Metohiji.

Beogradski sindikat zahvalio je tada svima koji su im iskazali podršku nakon izlaska pesme “Dogodine u Prizrenu”, a posebno sunarodnicima sa Kosova i Metohije. Od izlaska pesme “Dogodine u Prizrenu” primili su veliki broj, kako su naveli u saopštenju, “predivnih i emotivnih poruka”, koje za njih predstavljaju najveću vrednost i nagradu.

“Srećni smo zbog činjenice da je naša muzika uspela da podigne poljuljanu nacionalnu čast i ponos našeg naroda i prevaziđe razne podele koje nas godinama uništavaju”, poručili su tada članovi Beogradskog sindikata, koji tada nisu želeli da daju nikakve izjave.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare