Beogradska arena spremna za prijem oboljelih - BIGportal.ba
Region Vijesti

Beogradska arena spremna za prijem oboljelih

Zbog rasta broja oboljelih, kapaciteti Beogradske arene su prošireni i ona će, prema najavama nadležnih, od danas biti spremna za prijem oboljelih.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da ne postoji plan da se građanima Srbije zabrani kretanje zbog novog talasa korona virusa.

  • To ćemo izbjeći, uspjećemo na drugi način da preventivno djelujemo kod trećeg talasa – rekla je Brnabićeva.

Imunolog Srđa Јanković rekao je za RTS da je vrlo jasno da postoji potencijal da se situacija pogorša i zato apeluje na građane i na nadležne da se mjere sprovedu što rigoroznije i doslednije.

Član Kriznog štaba Predrag Kon upozorio je da, ako građani ne budu nosili maske, nema druge mjere osim zatvaranja.

  • Mi se nalazimo u krajnje nesigurnoj i nepovoljnoj situaciji, možda će već krajem sljedeće nedjelje biti vanredna situacija – naveo je Kon.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović izjavio je da se razmišlja o tome da bude uveden pi-si-ar test za sve koji ulaze u Srbiju, ili test koji dokazuje prisustvo antitijela, odnosno da je osoba preležala koronu.

  • U narednih mjesec dana imamo dva scenarija. Prvi je – ukoliko budemo poštovali mjere možemo očekivati da nam taj broj bude dvocifren, pa dobro, čak i kada pređe u trocifren kao sada, to nije drastično toliko, samo je važno situaciju držati pod kontrolom, a to se može samo poštovanjem mjera – istakao je Tiodorović.

Prema posljednjem presjeku, još dva pacijenta preminula su od kovida 19 u Srbiji, a korona virus je registrovan kod još 214 osoba.

Prema posljednjim podacima, 390 je hospitalizovanih pacijenata, dok se 24 osobe nalaze na respiratorima.

RTS

Danas objavljeno

Zapadni Balkan: Najniže penzije u BiH i Srbiji

M.

Patrijarh Porfirije: Dolazak u Republiku Srpsku je veliki blagoslov

M.

Turska protjeruje deset ambasadora: Na “udaru” i izaslanici Amerike, Njemačke i Francuske

M.

Ostavite komentar