Beograd zabranio žurke na splavovima - BIGportal.ba
Region Vijesti

Beograd zabranio žurke na splavovima

Lučka kapetanija Beograd nakon sastanaka, konsultacija i preporuka zdravstvenih radnika donijela je nove mjere za brodove, čamce i splavove prema kojima se između ostalog, zabranjuju žurke i sve druge proslave svim vrstama plutajućih objekata.

Pod pretnjom kažnjavanja za prekršaj shodno Zakonu o plovidbi u unutrašnjim vodama, Lučka kapetanija je obavijestila brodarstva, zapovjednike brodova, starješine plovila, preduzeća riječnog saobraćaja i vodoprivrede, nadležne organe i organizacije, privezišta za čamce i nautičke klubove, vlasnike čamaca, ostale učesnike u plovidbi, kao i sva zainteresovana lica na teritoriji Srbije da su dužni da se pridržavaju svih mjera radi sprečavanja pojave, širenja i suzbijanja zarazne bolesti Covid-19 i zaštite od te bolesti.

“Primenjivati mere propisane Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Zakonom o zdravstvenoj zaštiti, Zakonom o javnom zdravlju, kao i druge mere koje priroda te bolesti nalaže u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i svim preporukama Kriznog štaba RS”, navodi se u Saopštenju brodarstvu Lučke kapetanije, koje je prenio Blic.

Pored toga, zabranjuje se organizovanje žurki, proslava i sličnog na brodovima, čamcima i plutajućim objektima.

Dozvoljena je plovidba čamcem pri čemu treba voditi računa da bude obezbijeđena razdaljina između lica na čamcu od dva metra.

“Svaki prekršaj odredaba ovog saopštenja brodarstvu smatraće se prekršajem u unutrašnjoj plovidbi i kazniće se u skladu sa odredbama Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama”, stoji, izmedu ostalog, u saopštenju od jula ove godine.

TANJUG

Danas objavljeno

Kako ćemo saznati što se dogodilo sa Sjevernim tokom?

M.

Jasna odluka: “Nećemo slati oružje Ukrajini”

M.

Erdogan poručio Putinu: “Turska je spremna”

M.

Ostavite komentar