Beograd u julu domaćin FIBA turnira u basketu - BIGportal.ba
Košarka Sport

Beograd u julu domaćin FIBA turnira u basketu

Basket spektakl, FIBA 3×3 čelendžer, održaće se 13. i 14. jula u Beogradu uz učešće 16 najbolje rangiranih svjetskih ekipa za nagradni fond od 40.000 dolara.

Direktor turnira Nikola Koprivica, nekadašnji košarkaš i svojevremeno član svih mlađih reprezentativnih selekcija, najavljuje da će ovaj turnir biti ne samo vrhunski sportski događaj, već i fantastična zabava za sve posetioce koji će moći da uživaju u zanimljivom pratećem programu.

Srbija je velesila u basketu 3×3 i u prilog tome govore rezultati naših basketaša koji su osvojili sve što se moglo osvojiti. Takođe, čak tri naša tima nalaze se među 10 najboljih svetskih ekipa. Međutim, i pored svega toga Srbija nije domaćin nijednog značajnijeg turnira. To smo želeli da promenimo“, rekao je Koprivica.

On je dodao da je turnir posledica želje da se srpski basketaši nagrade za sve uspehe i igraju pred domaćom publikom.

Želja nam je bila da na neki način nagradimo naše basketaše za sve uspehe u prethodnom periodu, da budu u prilici da igraju pred domaćom publikom, ali i da popularišemo basket 3×3 koji je jedan od najbrže rastućih sportova na svetu i koji će imati i svoju premijeru na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine”.

Prema njegovim rečima, na platou na severnoj strani Beogradske arene na 2200 kvdaratnih metara polovinom jula biće prava basketaška oaza:

Biće postavljena dva terena, glavni sa montažnim tribinama kapaciteta hiljadu mesta i pomoćni teren. Planirana je fan zona gde će biti organizovano pregršt igrica za posetioce koji će imati priliku da pokažu svoje basketaške veštine, kao i štandovi sponzora sa raznim aktivacijama koji će pripremiti brojne poklone. Cilj nam je da napravimo mali sajam sporta, gde ćemo omogućiti zanimljiva dešavanja za decu ali i njihove roditelje od prepodnevnih sati do kasno uveče“, kaže Koprivica.

Ulaz će biti besplatan jer je želja organizatora da što više ljudi uživo vidi najbolje svetske basketaše.

Veliku zahvalnost dugujemo Gradu Beogradu, gradskom sekretarijatu za sport i omladinu, Beogradskoj areni i Košarkaškom savezu Srbije. Izašli su nam u susret i ogromna su nam podrška u organizaciji ovako velikog događaja koji pre nije organizovan kod nas“, poručio je Koprivica.

Beogradski FIBA 3×3 čelendžer jedan je od 23 ovakva turnira koji se organizuju u celom svetu, a tokom dva dana biće ukupno odigrano 25 utakmica.

Danas objavljeno

Pike: Prije bih umro nego prešao u Real

Vanja A

“Kad je Mesi otišao, Barselona je dotakla dno”

Vanja A

“Sa Đokovićem, Federerom i Nadalom nedostaje mi emocija”

Vanja A

Ostavite komentar