9. Jula 2020.

Beograd: Treći dan protesta počeo u mirnoj atmosferi

Big Portal

Demonstranti su se potukli između sebe ispred prodavnice.

Iako protesti za sada protiču u mirnoj atmosferi sve je više policije na konjima koja je opkolila zgradu Skupštine Srbije u Beogradu.

Okupljanje je zakozano za 19 sati ispred Skupštine Srbije, a u gradu se već primećuje veći broj policije u centru grada i okolnim ulicama u blizini Skupštine, ali i građani koji pristižu. Čuju se zvižduci i povici.

Na uglu Bulevara despota Stefana i Takovske sve je više policije na konjima.

Zatvorene ulice oko Skupštine

Policija je motornima i vozilima blokirala okolne ulice i prilaz Skupštini Srbije.

Demonstranti su se okupili i na platou kod Filozofskog fakulteta. Na platou je i samostalni poslanik i bivši član pokreta Dveri Srđan Nogo. Protest za sada protiče mirno. S vremena na vreme se čuju pištaljke i vuvuzele.

Vlada osudila nerede i nanošnje materijalne štete

Vlada Srbije danas je najoštrije osudila nerede koji su se prethodna dva dana dešavala u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu i upozorila da oni uzrokuju veliku materijalnu štetu upravo u vreme kada kao društvo treba da budemo ujedinjeni u borbi protiv virusa kovid-19.

Podsetimo, juče je atmosfera bila naelektrisana već oko 19 sati i samo se čekalo šta će da se desi. A onda se i dogodilo.

Posle brojnih pogrdnih uzvika na račun policije, koja je isprva mirno stajala bez reakcije, protestnih parola protiv aktuelne vlasti, poziva na očivanje Kosova i Metohije, potegnute su prve flaše i kamenice.

Nedugo zatim, jedna baklja je bačena među policiju ispred Skupštine Srbije, a potom i još jedna, pa suzavac u pravcu parlamenta, a potom i opšti metež i bežanija.

(Blic)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare