Hronika Region Vijesti

Beograd: “Pale” dvije kriminalne grupe

U Srbiji su uhapšena 22 pripadnika dvije kriminalne grupe zbog organizovanja prostitucije na području Beograda, a među uhapšenima je i jedan policijski službenik, saopšteno je iz Tužilaštva za organizovani kriminal Srbije.

U saopštenju se navodi da postoji osnovana sumnja da su se ove krimonalne grupe od marta do kraja novembra 2019. godine organizovale radi posredovanja u vršenju prostitucije.

Oni su na području Beograda u većem broju iznajmljenih stanova organizovali i pružali seksualne usluge za veći broj korisnika i na taj način pribavili znatnu protipravnu imovinsku korist.

Uhapšeni su po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal nakon višemjesečnog predistražnog postupka sprovedenog u saradnji sa Službom MUP-a Srbije za borbu protiv organizovanog kriminala.

Jednu organizovanu kriminalnu grupu činilo je 16 lica, među kojima i policijski službenik zaposlen u Policijskoj upravi za grad Beograd, dok su dva lica u bjekstvu, a drugu je činilo osam lica.

Uhapšenim licima određeno je policijsko zadržavanje i privedena su u Tužilaštvo za organizovani kriminal radi saslušanja.

AGENCIJE

Slične objave

Pjesmom najavio ubistvo bivše djevojke?

M.

Turska podržava Dejton uprkos nedostacima

M.

Migrant skočio u rijeku Unu, policija traga za tijelom

M.

Ostavite komentar