Beograd obaviješten da Grčka diže odnose sa Prištinom na viši nivo - BIGportal.ba
Region Vijesti

Beograd obaviješten da Grčka diže odnose sa Prištinom na viši nivo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je dobio zvanično obavještenje da Grčka namjerava da unaprijedi odnose sa Prištinom na nivo kancelarije, ali da se uzda u prijateljstvo sa Atinom da neće ići korak dalje u priznanje samoproglašene nezavisnosti.

  • U petak smo zvanično obaviješteni da će da unaprijede svoje odnose sa Prištinom na viši nivo, političkih direktora, što je najviša moguća ličnost do nivoa ministra – rekao je Vučić.

On je naveo da će moliti Grčku da se to ne desi, jer je sljedeći korak priznanje nezavisnosti.

  • To je problem, jer se time ne pokazuje samo da bi Evropa kad je reč o Kosovu i Metohiji mogla biti ujedinjena protiv interesa Srbije, već i zbog činjenice da je to suprotno međunarodnom pravnom poretku – istakao je Vučić.

On je rekao da postoji dodatna opasnost da druge države budu pritisnute da to isto učine. Onda bi se, istakao je, išlo na bilateralne dogovore, gdje bi neka treća zemlja predstavljala Prištinu u međunarodnim organizacijama i tako postala dio NATO-a.

Vučić je ocijenio da je pred Srbijom mnogo težak politički period, ali da ni u tome ni drugim pitanjima predaja nije opcija.

On je napomenuo da je danas na ručku sa patrijarhom srpskim Porfirijem i episkopima razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji, u Republici Srpskoj i svim ključnim pitanjima za srpski narod, i da je ukazao na brojne opasnosti i važne sastanke. Ručku je prisustvovao i sprski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Danas objavljeno

Dodik: Spasavanje američkih vojnika junački podvig

M.

Vučić: Prijateljstvo sa Turskom dodatna garancija stabilnosti

M.

Poginuo 49-godišnji muškarac u sudaru tri vozila

M.

Ostavite komentar