Beograd: Komunalana policija ispraznila kafanu, svima napisane kazne - BIGportal.ba
Region Vijesti

Beograd: Komunalana policija ispraznila kafanu, svima napisane kazne

Rano jutros, oko 1.30, komunalna milicija je razbila još jednu masovnu korona žurku na Starom sajmištu u Beogradu.

Više od stotinu ljudi se okupilo u hangaru koji se nalazi u sklopu jedne firme, a nakon upada policija je ispraznila prostor.

– Žurka je bila organizovana u improvizovanom prostoru, u hangaru. Organizator je fizičko lice, kom je određeno zadržavanje. Nakon što smo ispraznili hangar, svima prisutnima smo napisali kazne za nenošenje maske – rekao nam je Ivan Divac, načelnik komunalne milicije.

Na jučerašnjoj sjednici Kriznog štaba Srbije donijete su nove mjere, pa je tokom dana vikenda zabranjen rad ugostiteljskih objekata poslije 14 časova. To znači da će svi kafići, restorani, tržni centri, kladionice i teretane danas i sutra biti zatvoreni.

Ovakva odluka donijeta je jer je kovid-statistika zabrinjavajuća. Ministarka Darija Kisić Tepavčević, koja je i članica Kriznog štaba, rekla je juče da nema nijednog dijela Srbije u kom nisu registrovani novozaraženi koronom, kao i da je više od 60 odsto inficiranih staro je između 20 i 60 godina, a osam odsto između 10 i 20. Iako je juče zabilježen pad broja novozaraženih za 249 – ukupno 3.339 od 14.128 testiranih, svi ostali parametri su pogoršani. Na respiratorima je 159 pacijenata, u kovid-bolnicama 3.876 oboljelih, a preminulo je 16 ljudi, prenosi Blic.

Prema riječima dr Kisić Tepavčević, najviše obolelih smješteno je u kovid-bolnici u Batajnici – 425, zatim u “Štark areni” – 226, pa KBC Zemun 280, KBC “Dragiša Mišović” – 168, od čega 14 dece i osam majki, KC Vojvodine – 126, KC Niš – 110, KC Kragujevac – 170, Vranje 144.

Danas objavljeno

30.000 vojnika u pripravnosti

Vanja A

Traže uvođenje VANREDNE SITUACIJE: Veliki broj građana na ulicama zbog ubistva 2 žene (VIDEO, FOTO)

Vanja A

Sud BiH: Mahmuljin je osuđen kao državljanin BiH, tražićemo izručenje

Vanja A

Ostavite komentar