Beograd-Banjaluka: Pobjeda Štosa, Volf ostao u žutom - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

Beograd-Banjaluka: Pobjeda Štosa, Volf ostao u žutom

Pobjednik druge etape trke ‘Beograd – Banjaluka’, koja je vožena od Obrenovca do Bijeljine, je biciklista poljskog Vostera Patrik Stoš. Žuta majica je ostala u vlasništvu Justina Volfa iz Bajk eida, ali je njegova prednost u odnosu na Volfa sada samo četiri sekunde.

I ova etapa bila je vrlo brza pošto su biciklisti vozili skoro 44 kilometra na čas u proseku i u grupi stigli u Bijeljinu. Neizvesno je bilo do posljednjih desetak metara, kada je postalo jasno da Stoš ima najviše snage i svežine za trijumf.

Drugo mesto zauzeo je Mikela Reima iz poljske ekipe Mazovše serce polski, dok je treći kroz cilj prošao biciklista Đoti Viktorija Savinija Andrea Gvardini.

„Mnogo timova je napadalo od samog starta etape, ali smo uspeli da ostanemo u vrhu grupe tokom cele trke. Momci su odradili odličan posao, a ja sačuvao dovoljno snage za posljednji sprint„, rekao je Stoš.

Nemac Volf buo je zadovoljan što će i na trećoj etapi nositi žutu majicu, ali nije baš najveći optimista pošto mu ne odgovara konfiguracija naredne etape.

„Nisam najbolji brdski vozač tako da ne znam šta će se dešavati, ali se svakako neću predati bez borbe“, rekao je Volf.

Belu majicu za najboljeg vozača do 23 godine sačuvao je Mika Heming iz Maloja pušbajkersa, baš kao što je i plava ostala u vlasništvu Luke Paeka iz Hrinkova. Crvena je od danas na grudima člana Dukle Adama Folte koji je osvojio najviše bodova u sprintovima.

Sledi treća, najteža etapa, sa mnogo brdskih ciljeva koji će sigurno dozvoliti čak i slabije plasiranim u generalnom poretku da se pokažu i krenu u napad. Poslednja etapa vozi se u subotu od Prijedora do Banjaluke, preko Kozarske Dubice, Gradiške i Laktaša.

S.K.

Danas objavljeno

Federer otkrio kada će završiti karijeru

Zeljka

Kreće Obradovićev Partizan

Zeljka

Repeša podnio ostavku nakon debija – isključenje, pa tahikardija

Zeljka

Ostavite komentar