Bentley počeo završna testiranja modela koji će koštati dva miliona evra - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Bentley počeo završna testiranja modela koji će koštati dva miliona evra

Plan Bentleya je da predprodukcijski model Batur za 58 sedmica prođe kroz 120 različitih ciklusa testiranja među kojima je i mnogo kilometara na evropskim javnim cestama.

Nakon premijernog predstavljanja pred publikom koje je brojčano ograničen GT model Batur imao na ovogodišnjem izdanju izložbe Monterey Car Week (California), testni vozači i inžinjeri Bentleya krenuli su sa dva predprodukcijska modela u završna testiranja koja uključuju i mnogo kilometara na evropskim javnim cestama, a sve zajedno trajat će 58 sedmica.

Jedan od dva testna modela u Bentleyu su nazvali Batur #0 i karakteriše ga zanimljiva ljubičasta boja karoserije s jedva vidljivim markerima koji će inžinjerima ukazivati na eventualne strukturalne nedostatke. Prije planiranih sedam sedmica, u kojima će se #0 suočavati sa izazovima pri velikim brzinama na VW-ovoj testnoj stazi Ehra-Lessien, ultraluksuzni Grand Tourer ide na 2.500 kilometara dugo putovanje iz Njemačke, preko Italije i Francuske do Španije.

Nakon Španije slijedi nemilosrdna jurnjava na spomenutoj testnoj stazi, a onda je na redu još 7.500 kilometara na evropskim javnim cestama. U Bentleyu nisu zaboravili da spomenu kako je Batur, prije posljednjeg 58-sedmičnog kruga testiranja, već prošao kroz mnogobrojna testiranja (ponajviše pogonske grupe) koja su trajala više od 100 sedmica.

Ranije je otkriveno da Batur pokreće 6-litarski biturbo W12 koji razvija 740 konjskih snaga i 1.000 Nm obrtnog momenta, što ga čini najsnažnijim produkcijskim modelom Bentleya do sada. Zna se i da će biti proizveden u samo 18 primjeraka, a kupci koji su već izdvojili dva miliona eura svoje će primjerke dobiti sredinom naredne godine.

Danas objavljeno

Ford povlači 382.000 vozila

Zeljka

GranTurismo Trofeo PrimaSerie je još jedna Maseratijeva “specijalka”

Zeljka

Sve više saobraćajnih kazni ostaje bez naplate

Zeljka

Ostavite komentar