Bentley Azure kolekcija - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Bentley Azure kolekcija

Bentley predstavlja Azure ponudu, novu specifikaciju koja je dostupna za celu paletu od pet modela, uključujući Bentaygu, produženu Bentaygu EWB, Flying Spur, Continental GT Coupe i Continental GT Cabrio.

Azure oprema je fokusirana na spokojstvo za volanom, pa sadrži unutrašnjost „bez stresa“ i kompletan paket ADAS sistema.

Bentley je prilikom kreacije ove edicije sarađivao sa brojnim stručnjacima i neuronaučnicima kako bi svojim kupcima pružio spokojno okruženje u kojem mogu „napuniti svoje mentalne baterije“. Bentley se na taj bori protiv stresa koji je prema nedavnim studijama dostigao rekordno visok nivo – čak i među Bentey klijentelom. Zato se Azure edicija reklamira kao alternativa za Speed verzije orijentisane na performanse.

Azure tretman je prvo pripremljen za produženu Bentaygu EWB, pre nego što je ovakva ponuda proširena na ostale modele. Vizuelno, odlikuju ih Azure oznake na prednjim branicima, komplet drugačijih točkova od 22 inča sa deset krakova, „dragulj“ poklopac rezervoara i donje rešetke branika od sjajnog hroma.

Flying Spur Azure je opremljen i panoramskim krovom od stakla sa prednjim panelom koji se pomera, dok Continental GT Azure ima fiksni panoramski krov.

Unutar kabine su Azure amblemi na osvetljenim pragovima, komandnoj tabli i sedištima, kao i materijali na sedištima izrađeni po savetima neuronaučnika. Kupci mogu da biraju između 15 boja kože i mnogo furnira, iako Bentley snažno predlaže nekoliko furnira sa otvorenim porama: tamni orah i krunski orah.

Svi modeli su opremljeni prednjim sedištima koja nude podešavanje u do 22 položaja, sa funkcijama grejanja i ventilacije, šest programabilnih podešavanja za masažu, električnim podešavanjem pojaseva i udobnim naslonima za glavu.

Od ključnog značaja za okruženje bez stresa u vozilu u pokretu je udobnost u vožnji, oblast u kojoj Bentley već briljira. Standardna oprema uključuje Bentley Dynamic Ride, sofisticirani 48V aktivni sistem kontrole koji nudi glatku vožnju. Touring specifikacija uključuje čitav niz ADAS sistema koji vožnju čine lakšom, bezbednijom i manje stresnom.

Bentley još nije objavio cene za Azure kolekciju, a one će u svakom slučaju biti više od osnovne opreme svakog modela, zbog dodatnih karakteristika, ali ipak niže od vrhunskih Mulliner varijanti.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Danas objavljeno

Volvo gradi novu fabriku električnih automobila

V.R.

Bentley vraća legendarni Speed Six

V.R.

Koliko je Tesla S Plaid zapravo moćan

V.R.

Ostavite komentar