Benjamina Karić prihvatila poziv Draška Stanivukovića da posjeti Banjaluku - BIGportal.ba
Banja Luka

Benjamina Karić prihvatila poziv Draška Stanivukovića da posjeti Banjaluku

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić prihvatila je poziv gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da dođe u službenu posjetu ovom gradu, potvrđeno je za Klix.ba.U odgovoru koji je uputila prvom čovjeku Banjaluke, Karić se zahvalila na čestitkama za izbor na dužnost gradonačelnice Grada Sarajeva i dobrim željama za realizaciju uspješnih projekata za dobrobit stanovnika glavnog grada i svih građana Bosne i Hercegovine.

“Koristim ovu priliku da i vama također uputim najbolje želje i mnogo uspjeha u realizaciji svih dobrih projekata u prelijepoj Banjaluci za dobrobit njenih stanovnika i svih građana naše zajedničke domovine. Uvjerena sam da će vrijeme pokazati koliko je značajno da naši gradovi, kao i sve druge lokalne zajednice, upravo sada uz dodatnu energiju mlade generacije, učine napore na razvoju i modernizaciji naših sredina. Sa zadovoljstvom sam primila poziv da posjetim Banjaluku, na čemu vam iskreno zahvaljujem”, napisala je Karić.

Dodala je da se rado odaziva i dijeli uvjerenje da ima puno mogućnosti za uspješnu saradnju dva najveća grada u BiH.

“Dijalog, otvorenost, saradnja i izgradnja mostova prijateljstva ostaju neka od mojih opredjeljenja. U pripremi za sastanak predlažem da koristimo neposredan kontakt”, zaključuje Karić.

Prethodni gradonačelnici Sarajeva i Banjaluke Abdulah Skaka i Igor Radojičić nisu imali zvaničnih sastanaka.

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za 25.10.2021. godine

Vanja A

Gradonačelnik došao u goste i donio radosne vijesti: Škole u Karanovcu i Novoseliji biće obnovljene

M.

U Banjaluci od ponedjeljka vakcinacija trećom dozom vakcine

M.

Ostavite komentar