5. Marta 2020.

Benites o izjavi o Modriću i Ronaldu: Lako je širiti laži

Big Portal

Benites je prethodne tri sezone proveo u Njukaslu, a od ove je šef stručnog štaba kineskog Dalijana.

Dalijanov glavni sponzor je kompanija “Wanda”, koja planira da odustane od investiranja u fudbal, ali Benitesa to ne brine.

“Oni razmišljaju o tome da li da nastave sa finansiranjem zbog promena u rukovođenju platama jer je to ključno za Dalijanov razvoj. Ja dolazim iz škole učenja, treniranja. Oduvek sam to voleo – da nekoga učim dok ga treniram, a ne samo da vodim igrače kroz konstante repeticije. Mi imamo dužnost koja je veća samo od prvog tima i jednostavno mroate da se prilagodite tome što imate”, rekao je Benites u intervjuu za “Marku”.

Španac podseća da je na isti način nekada davno radio kao trener Kastilje, rezervnog tima Real Madrida.

“Da, više volim da budem učitelj nego trener. Dosta toga radim kao što sam radio u Kastilji. Ljudi se pitaju zašto kineski fudbal ne napreduje brzo, a to je zato što deca krenu da igraju sa 13 godina, što je baš, baš kasno”.

Govorilo se i o kontroverznoj izjavi da je Benites učio Kristijana Ronalda kako da izvodi slobodne udarce, kao i tome šta je rekao Luki Modriću.

“To je laž, to nikada nisam uradio. Jedini put kada smo pričali o ‘slobodnjacima’ je bilo u Australiji, a ja sam mu rekao da smo analizirali način na koji ih je izvodio u Mančester junajtedu. Ni u jednom trenutku mu nisam rekao kako da ih izvodi, niti sam rekao Modriću da prestane da dodaje loptu spoljnim delom stopala”
, ističe Benites koji otkriva šta je rekao Hrvatu:

“Sve što sam mu rekao je da kada može da da jednostavan pas unutrašnjim delom stopala, da to i uradi jer će biti lakše saigraču kojem dodaje. Ja sam takođe koristio ‘spoljnu’ kada sam bio igrač, ali za paseve od po 10-15 metara. Ali, lako je širiti laži”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare