Benefiti za vakcinisane u Sloveniji: Bez karantina iz zemalja koje su u crvenoj zoni - BIGportal.ba
Region Vijesti

Benefiti za vakcinisane u Sloveniji: Bez karantina iz zemalja koje su u crvenoj zoni

Osobe koje u Sloveniju dolaze iz crvenih zemalja, koje su navedene kao visoko rizične, ali prilože dokaze da su vakcinisane protiv kovid-19 ili da su se nedavno oporavili od ove bolesti, od danas više neće morati u karantin, a za manje od nedjelju dana biće na snazi samo Digitalni sertifikati iz EU i trećih zemalja.

Slovenačke vlasti su saopštile i da za strane državljane bez prebivališta u Sloveniji koji dolaze sa područja sa crvene liste i dalje postoji obavezan karantin od 10 dana.

Kao odgovor na sve veći broj zaraženih: Holandija ponovo uvodi restriktivne mjere
Da bi ušli u Sloveniju, oni će morati da prilože negativni PCR test i dokažu da imaju gdje da borave u periodu od 10 dana, a onima koji to ne učine biće zabranjen ulazak, prenosi Blic.

Strancima koji nemaju prebivalište u Sloveniji, a dolaze iz pandemijom najugroženijih zemalja, uopšte nije dozvoljen ulazak u zemlju, a nema nikakvih promena u proceduri za ulazak iz zemalja sa zelene liste, sa najpovoljnijom epidemiološkom situacijom.

Nova pravila važiće manje od nedjelju dana, pošto se od 15. jula ukida klasifikacija zemalja po epidemiološkoj situaciji u korist zahteva da svi putnici koji žele da uđu u zemlju treba da imaju kovid sertifikat koji potvrđuje da su vakcinisani, testirani ili su se oporavili od korona virusa, bez obzira odakle dolaze.

Danas objavljeno

Istorijska posjeta; Si Đinping u Saudijskoj Arabiji

Vanja A

Ubistvo u Ugrinovcima; muškarac izrešetan u automobilu

Vanja A

Petković: Kurtijeva policija u Velikoj Hoči Srbima plijeni vino

Vanja A

Ostavite komentar