19. Juna 2019.

Benedi će uzdrmati podzemlje?!

Big Portal

Za sada je jedina veza između nalogodavaca i ubica upravo Benedi Đukanović te se vjeruje da bi uz ponuđeni imunitet mogao progovoriti, što bi zasigurno izazvalo rat u podzemlju.

Benedi Đukanović, osumnjičeni za ubistvo vlasnika “Sector securitya” Slaviše Krunića, njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića i ranjavanje vozača Gorana Ilića, juče je pod nezapamćenim mjerama osiguranja doveden na saslušanje u banjalučko tužilaštvo.

Ispitivanje je trajalo više od tri sata, a za razliku od ispitivanja u policiji, Đukanović je ovoga puta pred tužiocem negirao zločin.

U sud je doveden s pancirom, jer se strahuje da bi mogao biti likvidiran. Interventna jedinica Sudske policije RS blokirala je ulice oko zgrade suda.

Prema nezvaničnim informacijama, Đukanović je nakon dobrovoljne predaje na Ilidži postao meta ekipe koja je odgovorna za Krunićevu likvidaciju.

Istražioci smatraju da je likvidacija naručena, a da je motiv koristoljublje.

Za sada je jedina veza između nalogodavaca i ubica upravo Đukanović te se vjeruje da bi uz ponuđeni imunitet mogao progovoriti, što bi zasigurno izazvalo rat u podzemlju.

On se tereti da je bio jedan od direktnih izvršilaca ubistava. Prema nezvaničnim informacijama iz sarajevske policije, Đukanović se predao policajcima s Ilidže „jer živ ne bi došao do MUP-a RS“.

S obzirom na to da je sedam dana nosio istu odjeću, Đukanović nakon hapšenja nije imao posjete u pritvoru. Špekuliše se da tokom dvomjesečnog skrivanja nije vjerovao svojim saučesnicima, kao ni nalogodavcima zločina, jer previše zna te je neugodan svjedok.

Istražioci vjeruju da je zaobišao sve poznate „štekove“ jer je strahovao da će ga sačekati u jednom od njih.

Istraga je pokazala da je Đukanović prije ubistva bio u društvu s Željkom Kovačevićem i Emiliom Baldom u kafe-baru “Pink” u Glamočanima. Za učešće u zločinu osumnjičen je i radnik “Sectora” Rodoljub Gajić, inače Krunićev čovjek od povjerenja koji mu je čuvao ženu i djecu, a koji je Kovačeviću odavao informacije o kretanju i detaljima osiguranja svog gazde, što mu je, navodno, bilo plaćeno.

Nije poznato gdje se u međuvremenu krio, ali se vjeruje da je imao nečiju pomoć. Poznato je da je za vrijeme bijega koristio automobil Golf 7, registarskih oznaka 033-K-770, za kojim policija i dalje traga.

(Avaz)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare