Bend Katarza, pobjednici Banjalučke gitarijade 2020, započeli snimanje novog materijala - BIGportal.ba
Ex Yu

Bend Katarza, pobjednici Banjalučke gitarijade 2020, započeli snimanje novog materijala

Članovi benda Katarza početkom marta ušli su u Recording Studio MC Pavarotti u Mostaru i počeli raditi na novom materijalu, za koji frontmen benda Ernest Bučinski kaže da će biti pravo osvježenje ovdašnje muzičke scene.

U početku je bilo planirano da snime jednu pjesmu, ali su zaneseni radnom atmosferom i stvaralačkom energijom odlučili da se ozbiljnije prihvate instrumenata i izbace maxi singl sa četiri pjesme, a nakon toga, ako se steknu uslovi, i ostatak albuma koji će sadržavati desetak pjesama.

Katarza je krajem 2020. godine osvojila prvo mjesto na ”Banjalučkoj Gitarijadi” koju organizuje Queen Estrada i tako osvojila nagradu snimanja jedne pjesme u Recording Studio MC Pavarotti.

”Na ‘Gitarijadi’ smo odsvirali tri pjesme i uspjeli da odnesemo pobjedu. Pjesma ‘Kako da ti vjerujem’ bila je naš favorit od samoga početka, te smo nakon pobjede odlučili da nju snimimo, ali kada smo došli u Mostar i vidjeli o kakvom se kvalitetnom studiju radi dogovorili smo se da nastavimo snimati i uradimo još tri pjesme, a do kraja godine ćemo sigurno uraditi i cijeli album”, rekao je frontmen benda Ernest Bučinski.

On je dodao da je prošle godine, kada je krenulo vrijeme korone i pandemije, zbog  zatvaranja, izolacija i zabrana većina muzičara izgubila volju za rad, te da ni njegov bend nije bio izuzetak, jer nema čovjeka na planeti koji u ovo vrijeme puno izazova nije osjetio neku vrstu nelagode. Ipak, njegove kolege i on su se uspjeli oduprijeti letargiji, pogotovo nakon osvajanja prvog mjesta na “Banjalučkoj Gitarijadi 2020”.

”Od marta prošle godine pa evo sve do danas mi se nalazimo u pat poziciji. Prošlo je godinu dana od kako se nalazimo u ovoj izvrnutoj stvarnosti. Nema nastupa, samo poneki odsviran akustičarski koncert pred malim brojem ljudi, scena kako kod nas tako i u regionu i u cijelom svijetu je totalno otišla u aut i jedino što autori i muzičari mogu da urade jeste da se uhvate instrumenata, zatvore u četiri zida i rade nove pjesme. Možda će ova nenormalna situacija razrijediti scenu i očistiti žito od kukolja. Bez žive svirke i publike nema ni muzike, ni scene, pogotovo nema rokenrola i sve mi nekako govori da će poslije ovog ludila ipak pobjediti zdrav racio i senzibilnija estetika. Nakon svega, kada krenu festivali i koncerti, vidjećemo gdje je ko i šta se traži. Publika će biti arbitar, a mislim da su se ljudi zaželjeli dobre svirke i kvalitetnih pjesama. Muzika koju trenutno radim s momcima iz Katarze inspiriše me i čini da se malo uzdignem s tla i poletim. Muzikom se zbog toga i bavim i ona je energija koja mi daje volju za životom. Zato se i nadam da će nakon ovoga crnila ipak izbiti sjaj.”, rekao je Bučinski.

Danas objavljeno

Mrka će biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana i to pored ovog pjevača!

Vanja A

Ana Kokić nikad vrelija u zagrljaju mlađe koleginice

Vanja A

Nives Celzijus opet “isprovocirala” dekolteom

Vanja A

Ostavite komentar