Belorus od odbačenih dijelova napravio repliku Ferrarija F250 - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Belorus od odbačenih dijelova napravio repliku Ferrarija F250

Nije želio da baci dijelove sportskog coupea Ford Cougar, uključujući i 2,5 litarski V6 motor.

Nije želio da baci dijelove sportskog coupea Ford Cougar, uključujući i 2,5 litarski V6 motor.

Onda se setio zaboravljenog Ferarrijevog koncepta F250 i odlučio je da napravi repliku modela koji nikad nije ušao u serijsku proizvodnju, prenosi Radiosarajevo.ba.

Sve se dešavalo spontano: Sergej iz mesta Berez, nedaleko od Bresta, u Belorusiji uz mnogo truda napravio je model koji je nazvao Izolda, jedinstveni automobil koji privlači pažnju na raznim izložbama.

A sve je počelo kada je ovom vojnom inženjeru završila služba u oružanim snagama Belorusije. U dvorištu svoje kuće je otvorio servis kada mu je došla žena u sportskom Ford Cougaru s pokvarenim motorom,

Vlasnica je našla novi motor koji je Sergej ugradio, a stari 2,5 litarski V6 (170 KS) bio je predviđen za otpad. Međutim, spretni Belorus je uvideo da motor može da se osposobi, čak i da posluži kao baza za nastanak novog automobila – replike zaboravljenog Ferrarija F250.

Našao je okvir Ford Mondea, modifikovao ga i prekrio atraktivnom “keceljom” koristeći 3D štampač, građevinsku penu, staklena vlakna, fiberglas, epoksidnu smolu, dok su bočni retrovizori oblikovani od gline!

Čak četiri meseca je potrošio na dizajniranje i konstrukciju vrata u obliku galebovih krila koja se podižu uz pomoć gasnih amortizera. U unutrašnjosti se prepoznaju delovi Ford Cougara, dok je oslanjanje preuzeto od Lade.

Iako je Sergej utrošio 20-ak hiljada dolara za svoj automobil, sada ga prodaje za tri puta manji iznos. “Nažalost, trenutno trebam novac”, govori s dosta tuge, jer će se uskoro rastati od svog remek-dela.

Izvor: Radiosarajevo/AutoBlog

Danas objavljeno

Ekskluzivno: Lancia Delta Martini Evo u starom/novom izdanju (GALERIJA)

Vanja A

BMW M5 s 1000 ks u poteri za maksimalnom brzinom na autobanu (VIDEO)

Vanja A

Pad prodaje u septembru za 25%

V.R.

Ostavite komentar