Belivuk i Miljković negirali pranje novca na saslušanju - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Belivuk i Miljković negirali pranje novca na saslušanju

Vođe organizovane kriminalne grupe Veljko Belivuk i Marko Miljković negirali na saslušanju pranje novca, koji potiče iz delatnosti njihove kriminalne grupe.

“Oni su izneli odbranu i negirali su izvršenje krivičnog dela pranje novca koje im se stavlja na teret. Rekli su da će u daljem toku postupka dostaviti sa svojim braniocima svu dokumenaciju i pokazati da nisu izvršili krivično delo”, rekao je Tanjugu njihov branilac Dejan Lazarević posle saslušanja.

U nastavku istrage biće saslušan i optuženi pripadnik ove grupe Filip Ivanovski.

Prošle sedmice Tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo novu istragu protiv njih trojice i njihovih žena, kao i Belivukove tašte zbog sumnje da su prali novac.

Žene su saslušane, a potom puštene da se brane sa slobode. Ovo je treća istraga ovog tužilaštva koja se vodi protiv vodja ove kriminalne grupe. Pored Belikuka, Miljkovića i Filipovskog naredbom o sprovodjenju istrage obihvaćene su Bojana Belivuk, Tanja Miljković, Snežana Đ. i Marije M. zbog sumnje da su izvršile krivično delo pranje novca u produženom trajanju.

Sumnja se da su one na svoje ime kupovale nepokretnosti i vrednije pokretne stvari od novca koji, kako se se sumnja, potiče iz delatnosti organizovane kriminalne grupe koju su organizovali Veljko Belivuk i Marko Miljković.

U saopštenju MUP-a se precizira da se one terete da su, od 2015. do početka 2021. godine, više od milion evra koji potiču iz kriminalnih delatnosti Belivuka, Miljkovića i drugih pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe, plasirale u legalne tokove.

Sumnja se da su oni novac uplaćivale na više bankarskih računa i kupovale stanove na teritoriji Pančeva i Beograda koji su se vodili na imena drugih osoba koje su sa njima bile povezane.

Uhapšene su 9. decembra ujutru, a nakon saslušanja su puštene da se brane sa slobode. Protiv Belivuka, Miljkovića i još 28 osumnjičenih priapdnika njihove grupe podignita je optužnica za niz krivičnih dela , medju kojima i pet ubistava. U oktobru je protiv vođa grupe Belivuka i Miljkovića pokrenuta nova istraga zbog još jednog ubistva.

Danas objavljeno

Kako ćemo saznati što se dogodilo sa Sjevernim tokom?

M.

Jasna odluka: “Nećemo slati oružje Ukrajini”

M.

Erdogan poručio Putinu: “Turska je spremna”

M.

Ostavite komentar