Belgijski političar hit na internetu zbog zaštitne maske: Ide li na čelo ili na oči? - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Belgijski političar hit na internetu zbog zaštitne maske: Ide li na čelo ili na oči?

Belgijski potpredsjednik vlade i ministar pravde Koen Gins imao je poteškoća da namjesti masku na lice, a snimci na društvenim mrežama postali su viralni.

Tokom posjete fabrici za šivanje ručnih izrađenih maski u Luvenu, ministar pravde Koen Gins želeo je da pokaže kako se stavlja maska i izabrao je jednu sa mašnicama, izvještava RTBF.

Ali imao je malo poteškoća i našao se u borbi sa maskom. Postavio je masku na čelo, zatim je namjestio na oči, a kad je vidio da mu ne ide najbolje, prokomentarisao je kako su mu uši prevelike, što je izazvalo smijeh prisutnih.

Gins nije jedini funkcioner neumiješan u stavljanju maske. Fadil Novalić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine otpakovao je masku, a potom je kanapčiće koje se stavljaju iza ušiju – pokušao da veže oko vrata. Ni poslije drugog pokušaja nije se snašao, pa mu je ubrzo stigla pomoć od saradnika iz kabineta. Međutim, i poslije intervencije, masku namijenjenu za pokrivanje nosa i usta je vezao oko vrata.

I južnoafrički predsjednik Siril Ramafosa jedno svoje obraćanje je završio pozivom ljudima da nose zaštitne maske, a onda bezuspješno demonstrirao kako se ona stavlja.

Predsjednik Ramafosa dobro je podnio šale na svoj račun, a kasnije se na televiziji našalio da će da pokrene emisiju u kojoj će podučavati ljude kako da pravilno stave masku.

Snimak pogledajte u videu ispod:

Danas objavljeno

Protesti protiv kovid mjera u Ljubljani

M.

“Sudija svjesno prekršio zakon” Draganu Borovčaninu 16 mjeseci zatvora

M.

“Kovid propusnice su samo početak, nećemo tu stati”

M.

Ostavite komentar