Belgija: Skok novoinficiranih od preko 70 procenata, zaseda Savjet za bezbjednost - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Belgija: Skok novoinficiranih od preko 70 procenata, zaseda Savjet za bezbjednost

Zbog povećanja od preko 70 procenata novinficiraninih virusom kovid 19 na dnevnom nivou u Belgiji zaseda Savet za bezbednost.

U pitanju je drugi sastanak belgijskog nacionalnog Saveta za bezbednost u poslednja četiri dana, posvećen narastajućem dugom talasu epidemije u zemlji.

Epidemiolozi upozoravaju da je neophodno dodatno pooštravanje mera u zemlji kako bi se pandemija ”stavila pod kontrolu” do 1. spetembra.

U poslednjih nedelju dana u Belgiji je prosečno registrovano 279 novih slučajeva korona virusa dnevno.

Za sedam dana 211 pacijenata primljeno u bolnicu, od kojih je 47 na odeljenju intenzivne nege, a prosečan broj umrlih na dnevnom nivou je 2.

Zbog velikog povećnja broja inficiranih belgijske vlasti su prošle nedelje uvele obavezno nošenje maski u svim zatvorenim javnim prostorima kao i na plažama, u kafićima i restoranima i drugim prometnim mestima kao što su pešačke zone i pijace.

Uvedena je i posebna kontrola i obavezan formular za sve koji se vraćaju sa putovanja u Belgiju, dok su za građane drugih zemlja kojil ulaze u Belgiju neophodni test na koronavirus i karantin odnosno važi privremna zabrana ulaska, što je slučaj sa Srbijom.

Ukupan broj potvrđenih slučajeva kovida 19 u Belgiji, od početka pandemije, je 66.026, a preminulih je trenutno 9.821.

Danas objavljeno

Potpisani zaključci političkih lidera u vezi krize izazvane “Inckovim zakonom”

M.

Podignuta optužnica protiv Belivuka i članova kriminalnog klana

M.

Njemačka: Prevrnuo se autobus iz Srbije, 19 povrijeđenih

M.

Ostavite komentar