Belgija blokira "konvoj slobode" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Belgija blokira “konvoj slobode”

Belgijske vlasti blokirale su oko 30 vozila koja se spremaju da uđu u Brisel u okviru takozvanog “konvoja slobod”, protivnika ograničenja protiv epidemije.

Protest, inspirisan konvojima kamiona u Kanadi, vlasti u Belgiji su zabranile, a nakon skupova tokom vikenda u Francuskoj, belgijska policija je raspoređena na nekoliko autoputeva da kontroliše pristup prestonici

“Do sada smo primetili 400 do 500 vozila, automobila, kampera, malih kombija. Oko tridesetak je blokirano, a ostali su se malo razišli”, rekao je Filip Klouz gradonačelnik Brisela.

Prema njegovim rečima, početkom jutra na parking u predgrađu Brisela stiglo je četrdesetak vozila prema kojima je policija odlučila da usmeri vozila iz kolone.

Francuska policija je u nedelju, na parkingu na periferiji Lila, nedaleko od belgijske granice, identifikovala oko 1.300 vozila za koja se činilo da su se tu zaustavila na putu za Belgiju.

Ali svesni zabrana koje su na snazi u Belgiji, neki putnici u tim vozilima su oklevali oko putanje do konačnog odredišta.

Danas objavljeno

“Sukob u Ukrajini doveo do novog Hladnog rata”

M.

Patrijarh Kiril pozvao rukovodstvo zemlje da se okrene Istoku

M.

Minsk će i 2023. plaćati ruski gas u rubljama

M.

Ostavite komentar