8. Februara 2022.

Bekeru prijeti sedam godina zatvora: Nisam studirao pravo

Big Portal

Šestostruki osvajač Grend slem turnira je pre pet godina proglasio lični bankrot, nakon čega nije ispoštovao naloge za obelodanjivanje finansijskih podataka.

Osim toga, u optužnici protiv njega stoji da je skrivao imovinu od stečajnih izvršitelja u Velikoj Britaniji i Nemačkoj.

Na saslušanju u Lozani, Beker je rekao da nije kriv. Bekerova optužnica sadrži 24 sporne tačke zbog kojih će morati da ide na razne sudove. Navodi se da je prikrio poreklo svoje imovine, a ako se dokaže da je kriv, preti mu kazna do sedam godina zatvora.

Suđenje po svim tačkama optužnice počinje 21. marta u Sauvark kraun sudu u Londonu. Njemu zajedno sa 12 članova porote sudi Debora Tejlor, sudija koja je osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža osudila na 50 nedelja zatvora.

“Pozitivan sam čovek i verujem u englesko pravosuđe. Napet sam i nervozan, ali ne paničite. Uspeli smo da iskoristimo zemljište koje sam imao na Majorci da u potpunosti otplatimo dug koji smo imali banci. Bio sam teniser i nisam studirao ekonomiju ili pravo “Zato sam posle igračke karijere zavisio od savetnika i menadžera koji mi očigledno nisu davali dobre savete. Napravljeno je mnogo grešaka i još uvek plaćam račune”, rekao je Beker, koji je trenirao Novaka Đokovića od 2013. do 2016. godine.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare