Beker: Svijete, probudi se, Đoković je veliki igrač - BIGportal.ba
Sport Tenis

Beker: Svijete, probudi se, Đoković je veliki igrač

Bivši trener Novaka Đokovića, Nemac Boris Beker, smatra da najbolji teniser sveta ne dobija dovoljno pažnje i priznanja za učinjeno. Beker je bio oduševljen finalnim mečom ovogodišnjeg Vimbldona, koji je i sam osvajao tri puta iz ukupno sedam finala. Ipak, kaže da su neverovatni nervi Novaka Đokovića još jednom presudili….

Bivši trener Novaka Đokovića, Nemac Boris Beker, smatra da najbolji teniser sveta ne dobija dovoljno pažnje i priznanja za učinjeno.

Beker je bio oduševljen finalnim mečom ovogodišnjeg Vimbldona, koji je i sam osvajao tri puta iz ukupno sedam finala.

Ipak, kaže da su neverovatni nervi Novaka Đokovića još jednom presudili.

Videli ste kad je publika počela da mu zviždi, to ga je trgnulo da se još više bori u tom petom setu. Pomalo je iznerviran i to deluje loše na publiku, ali tako on to radi, tako uspeva. Dođe taj poen kad si frustriran, ali mislim da se u celini držao dobro i da je mentalno bio spreman za veliku bitku“, poručio je Beker.

Nemac smatra da bi publika na Vimbldonu morala da više respektuje petostrukog šampiona.

Federer je ovde najuspešniji igrač svih vremena i ima pravo da bude voljen, ali s druge strane morate poštovati nekog ko je sada petostruki šampion, makar malo više. Nadam se d bi sledeće godine, ako se opet sastanu, taj odnos publike mogao da bude izjednačeniji. Šta se desilo? Došao je na mesto gde su Rodžer i Rafa imali zabavu i pokvario im je. Posle 16 Grend slem titula mislim da je vreme da se svi probude i vide veličini Novaka Đokovića“, podvukao je Beker.

On je ubeđen da se Novak neće smiriti dok ne prstigne rekorde Federera i Nadala.

Još nije sasvim zadovoljan. On je jedan od najvećih svih vremena, ali želi više, da bude najveći. Trebalo bi da bude ponosniji na to što je postigao. Da ste mu pre 15 godina rekli da će ovo uraditi, rekao bi vam da nema šanse, da ne veruje i da može da uzme jednu ili dve titule”.

Ta priča o ukupnom broju Grend slem trofeja opet se nameće kao tema.

Iskreno mislim da može da ih prestigne, ali ne mogu to da tvrdim da će se dogofiti. Trka je otvorena. Ta beskrajna priča o tome ko je najuspšniji će se nastaviti sve dok sva trojica igraju. Ne vidim još kraj puta za njih. Jedan od njih će biti najbolji, svakako. Novak ima snažnu radnu etiku, priznaje da ga to što Federer sa 37 i dalje želi više samo još jače inspiriše”.

Sličnog mišljenja je i bivši višestruki polufinalista turnira, Britanac Tim Henman.

Ovo će ga samo motivisati da još jače radi kako bi osvojio više trofeja. Federer i Nadal su mu prilično u mislima. Godinu je mlađi od Nadala i šest od Federera, svi znamo da želi da ih prestigne. Samo zato što Federer ima osam titula ljudi gube iz vida da je Novak jedan od najboljih igrača na travi u istoriji. Ima pet titula i niko ne sme da se kladi da ih neće biti još”, zaključio je Henman.

Danas objavljeno

Hitan sastanak zbog Solskjera: “Smiješi” mu se otkaz

Vanja A

Radonjić: Kalinić pod znakom pitanja

Vanja A

Đoković predvodi Srbiju

Vanja A

Ostavite komentar