Beker se na sudu "pravi Englez", traži prevodioca - BIGportal.ba
Sport Tenis

Beker se na sudu “pravi Englez”, traži prevodioca

Boris Beker, trostruki šampion Vimbldona uskoro će ponovo morati pred sudije.

Nemcu se i dalje sudi zbog toga što je odbio da preda osvojene trofeje kako bi namirio dugove, kako je prethodno sud zatražio.

Beker, koji je objavio bankrot još 2017. godine, optužuje se da odbija da sarađuje sa istražnim organima, a optužnica ga tereti po 20 tačaka.

U toj grupi trofeja koje je trebalo da preda su i titula sa njegovog prvog Vimbldona iz 1985. godine, kada je postao najmlađi šampion prestižnog turnira.

Takođe, reč je i o peharima sa Australijan opena iz 1991. i 1996. godine.

Foto: Profimedia

Na današnjem 15-minutnom ročištu na sudu u Londonu, Bekerov savetnik Džonatan Leidlou je rekao da će na narednom suđenju Boris tražiti pomoć prevodioca.

Iako odlično govori engleski i živi u Londonu već godinama unazad, Boris smatra da je zbog delikatnosti sudskog spora to neophodno.

Svi znamo da je njegov engleski dobar. Ne razume tek poneku reč. Kada se bude izjašnjavao, možda je bolje da to radi na nemačkom, pa da se to prevodi na engleski“, naveo je Leidlou.

Takođe, Beker će na suđenje koje počinje 21. marta, dovesti razne svedoke, a interesovanje brojnih stranih medija za izveštavanje je ogromno.

Boris je takođe optužen i da je sklonio stotine hiljada funti sa svojih računa, premeštajući ih na račune bivših supruga, Barbare Feltus i Lili Beker.

Tokom profesionalne igračke karijere koja je trajala 16 godina, bivši trener Novaka Đokovića osvojio je osvojio ukupno 49 titula u singlu iz 77 finala, a od toga su šest grend slem trofeji.

B92.

Danas objavljeno

Turci odvode selektora Srbije?

Vanja A

Grčki mediji hvale Radonjića: „Izgradio identitet!“

Vanja A

“Nevjerovatno je biti najbolji svjetski atletičar”

Vanja A

Ostavite komentar